Kyllä maalla on mukavaa!
Pian käynnistyy mökki- ja retkeilykausi.
Helpota lomaasi hyödyllisillä hankinnoilla!
Teksti Annuli Perheentupa
Kuvat valmistajien ja maahantuojien

Reilut eväät

24 litran kylmä/lämpölaukku sopii retkikäyttöön tai lisäkylmäkaapiksi. Se toimii auton savukkeensytytinliitännällä tai verkkovirralla muuntajan avulla. Mukana 3 metrin kaapeli ja 12 voltin savukkeen-sytytinliitäntään sopiva pistoke. Kaksi kantta: toinen kylmä/lämpötoiminnolle, toinen, kun laukkua käytetään tavallisen viileälaukun tapaan. Paino 5,5 kiloa. Hinta noin 45 euroa, myynti Biltema (myös postimyynnissä).

Kalikat kiemurtamaan.
Kuusen ydinpuinen Naturalli-puumatto on kestävä ja monikäyttöinen. Taipuisa matto sopii pihapoluksi, eroosiosuojaksi, kompostin kehäksi. Naturalli ei lahoa, vaan saa kauniin harmaan patinan. Vakiokoko 50 x 200 cm, hinta noin 13 euroa, myynti muun muassa Hong Kong ja Agrimarket / Multasormi. Valmistaja Pyhäjoen Puu, mistä 30-240 cm leveää mattoa voi myös tilata sopivan pituisina paloina.

Ota tuli mukaan!
Kannettavalla nuotiotelineellä tulen voi tehdä lähes missä tahansa. Turvallinen Weber Fireplace pitää ympäristön siistinä. Pohja ja kansi on tehty vahvasta levyteräksestä, joka on päällystetty posliiniemalilla. Ei ruostu, haalistu eikä pala. Halkaisija 70 cm. Hinta noin 160 euroa, myynti hyvin varustetut rautakaupat ja tavaratalot.

Koko keittiö kaapissa.
Värde-minikeittiössä on kahden levyn keraaminen keittotaso, jääkaappi, tiskiallas, hana, maustehylly, kirjoitustaulu, ripustustanko ja koukut. Materiaalit massiivikoivu, koivu-viilu, valkoinen melamiinipinta ja ruostumaton teräs. Leveys 140, syvyys 69, korkeus 208 cm. Hinta 1 490 euroa, myynti Ikea (myös postimyynnissä).

Turvallista kaasua.
Tehokaasun uusi Tehokymppi-komposiittipullo sietää kuumuutta, tulta, iskuja, UV-säteitä ja kovaa pakkasta. Lisäksi se kestää kovempaa painetta kuin tavallinen teräspullo. Se on myös puolta kevyempi. Läpinäkyvän rakenteen ansiosta pullon vaihtoaika on helppo arvioida. Kymmenen kilon pullo maksaa noin 100 euroa, myynti K-raudat, Rautiat, Neste-asemat ja Tehokaasun jälleenmyyjät.

Poppi soikoon!
Automatkojen iloksi on mukava luikauttaa laulu. Suomipopin helmiä 3 jatkaa suosittua laulu-kirjasarjaa. Se sisältää kuudenkymmenen suomalaisten rakastaman hitin sanat ja nuotit. Mukana on muun muassa Juicen, Eppujen, J. Karjalaisen ja Tiktakin kappaleita. Suositushinta noin 16 euroa, myynti kirjakaupat.

Huussista humusta.
Biolanin kompostikäymälä muuttaa käymälä- ja keittiöjätteet mullaksi. Tehokkaasti ilmastoitu wc on hajuton, ja hoito on siistiä ja helppoa. Tyhjennysväli on normaalissa perhekäytössä noin vuosi. Mullan voi käyttää koriste- ja jopa hyötykasveille. Käyttökulut ovat pienet, koska kemikaaleja ei tarvita. Asennusvalmis paketti sisältää myös kuivikkeen. Hinta noin 540 euroa, myynti maatalous- ja rautakaupat kautta maan.

Seis surisijoille!
Kevyesti sivuun rullautuva Solar-hyönteissuojaovi pitää ötökät poissa sisätiloista. Se on helppo asentaa ja lähes huomaamaton paikallaan. 180 euroa maksavaa ovea myyvät valmistaja Kalajoen Kaihdin sekä rautakaupat, kuten K-rauta.

Mökkivieraita tiedossa?
Kerta-astioilla loihdit näyttävän kattauksen isommallekin vierasjoukolle tai eväsretkelle. Pick&Match on Huhtamäen pirteä astiavalikoima, joka sopii yhteen Finlaysonin samaa kuosia noudattavien sisustustekstiilien ja Lotus-sarjan lautasliinojen kanssa. Hinta riippuu tuotteesta ja ostopaikasta, myynti päivittäistavaraliikkeet
Yhteystietoja:

– Agrimarket, www.agrimarket.fi
– Biltema, (02) 515 1100, www.biltema.fi
– Biolan, (02) 549 1600, www.biolan.fi
– Finlayson, 0200 42 000, www.finlayson.fi
– Helmi Kustannus, (09) 693 7655, www.helmi-kustannus.fi
– Hong Kong, www.hongkong.fi
– Huhtamäki, www.huhtamäki.fi
– Ikea (09) 3482 9400, www.ikea.fi
– Kalajoen Kaihdin, (08) 462 990, www.kalajoenkaihdin.fi
– K-rauta, www.k-rauta.fi
– Multasormi, www.multasormi.fi
– Neste, www.neste.fi
– Pyhäjoen Puu / Päiviö Nikki, 040 533 8438, www.naturalli.fi
– Rautia, www.rautia.fi
– Tehokaasu, 0800 12 033, www.tehokaasu.fi
– Weber / Fritz Schur Consumer Products, (09) 3435 8250