Siirry pääsisältöön

Kylpyhuone, jossa kylvetään meren äärellä

Kylpyhuone
↑ Eemil ja Kasper viihtyvät yläkerran kylpyhuoneen kylpyammeessa. Sälekaihtimet antavat tarvittaessa lisää yksityisyyttä. Korotettuun ammeeseen noustaan askelman kautta.
 
Virva ja Mika Myllykankaan kivitalon kylpyhuone sisustettiin aikaa kestävin materiaalein ja värein. Myllykankaat halusivat kotinsa väreiksi hillittyjä sävyjä, joita ei tarvitsisi ryhtyä vaihtamaan muutaman vuoden kuluttua. Kodin pääväreiksi valittiin valkoinen ja hiekka. Maanläheisiä sävyjä maustettiin ripauksella turkoosia.
 
Sauna sijaitsee talon alakerrassa. Kodinhoitohuone toimii pukuhuoneena, ja saunatiloista on pukuhuoneen kautta kulkuyhteys katetulle lasiterassille.
Kodinhoitohuone toimii myös pukuhuoneena ja liinavaatteiden säilytyspaikkana.

Kodinhoitohuone toimii myös pukuhuoneena ja liinavaatteiden säilytyspaikkana. Kaapistot ja massiivitamminen pöytätaso Parma Keittiöistä. Ovet Kurikan Interiööri.

 
Löylyhuoneen haapapuiset lauteet teetettiin mittatilaustyönä vantaalaisilla Saunanikkareilla.

Löylyhuoneen haapapuiset lauteet teetettiin mittatilaustyönä vantaalaisilla Saunanikkareilla.

 
 

Saunan jälkeen kylpytynnyriin

Terassilla saunojia odottaa kylpytynnyri, joka oli erityisesti Virvan toiveissa, kun taloa ryhdyttiin rakentamaan. Alkuperäinen ajatus puisesta, puilla lämmitettävästä tynnyristä vaihtui rakentamisen edetessä Muovi-Simolan lujitemuoviseen altaaseen. Se päällystettiin terassin rakentamisen yhteydessä laudoilla.

Altaan vesi lämmitetään kaasulla

Laitteisto on sijoitettu terassin alle.
– Hylkäsin ajatuksen puilla lämmittämisestä, sillä savu saattaisi häiritä naapureita. Veden voisi lämmittää myös sähköllä, mutta silloin allas sisältäisi myös puhdistusjärjestelmän.
 
Virva uskoo, että kaasulla lämmitettävä allas on käytössä yksinkertaisempi. Allas täytetään vaan silloin, kun sitä käytetään. Kaksiosaisen kannen puolikasta voi käyttää kylpiessä näkösuojana.

Löylyhuoneesta näkee merelle

Löylyhuoneen lauteet on tehty mittojen mukaan Teijo Lahtisen Saunanikkarit-yrityksessä. Vaalea puu on haapaa. Seinissä on sormipaneelia. Lauteilta on näkymä merelle.
 
Pesuhuoneessa on kaksi FM Mattssonin suihkua ja niiden väliin on tehty syvennys saippuoita, shampoita ja pesusieniä varten. Syvennys on laatoitettu Pukkilan hiekanvärisillä mosaiikkilaatoilla. Muut seinälaatat ovat valkoisia. Ne, samoin kuin lattialaatat, ovat ABL:n.
 
Näyttävä yksityiskohta pesuhuoneessa on mosaiikkilaatoilla päällystetty syvennys suihkuja kylpytarvikkeille.

Näyttävä yksityiskohta pesuhuoneessa on mosaiikkilaatoilla päällystetty syvennys suihkuja kylpytarvikkeille.

 
Runsas valo ja hillityt värit tekevät yläkerran kylpyhuoneesta rauhoittavan peseytymiskeitaan.

Runsas valo ja hillityt värit tekevät yläkerran kylpyhuoneesta rauhoittavan peseytymiskeitaan. Käsienpesualtaan ja kylpyammeen välissä on lasitiiliseinä.

Yläkerran kylpyhuone on kylpynautintojen keskus

Merinäköalallisen ikkunan edessä oleva kylpyamme on korotettu, ja sinne noustaan yhden askelman kautta. Askelma ja altaan sivu on päällystetty Pukkilan mosaiikkilaatoilla. Lattiaa peittävät ABL:n 10 x 10 cm kokoiset laatat.

Ikkunaseinälle tehtiin koroke, jonka tehtävä on estää kylpyveden kerääntyminen altaan reunalle hankalasti kuivattaviksi lammikoiksi. Valkoisin laatoin päällystetty koroke on myös tyylikäs teline shampoopulloille.

Kaunista kuituvaloilla

Käsienpesualtaan ja kylpyammeen välissä on kapea lasitiiliseinä. Ammeen yläpuolella ja seinällä on käytetty sisustuselementteinä kuituvaloja. Seinän kuituvalot on kehystetty persoonallisiksi tauluiksi: valkokehyksisten pikkulaatikoiden sisään on liimattu perheenjäsenten valokuvia. Taulut ovat myös naulakkoja, sillä Virva ruuvasi niiden alareunaan koukut pyyhkeitä varten.
 
Alakerran WC:n värimaailma noudattelee muun asunnon linjaa. Lattiassa on käytetty samoja ABL:n 30 x 30 cm laattoja kuin eteisessä. Sekä ylä- että alakerran WC-istuimet ovat IDO:n seinään kiinnitettäviä malleja.
 
Teksti Anne Kytölä, kuvat Mikko Lehtimäki