Kylpyhuone kodin upeimmaksi tilaksi

Kylpyhuone

Kylpyhuoneessa ratkaisee käytännöllisyys ja sujuvuus, mutta se voi olla myös yksi kodin kauneimmista ja tyylikkäimmistä huoneista. Sisustukseen valitaan merkitykselliset värit, kiinnostavat materiaalit ja rauhoittavat muodot.

Kylpyhuone on monen yksityiskohdan kokonaisuus. Kun kalusteet, vetimet, pesualtaat hanoineen, suihkut, ammeet ja WC-istuimet sopivat värisävyiltään, materiaaleitaan ja yksityiskohdiltaan yhteen, syntyy harmonia, joka rauhoittaa mielen ja saa viihtymään. Eihän kylpyhuoneesta tarvitse olla kiire pois!

Usein kylpyhuone on kodin pienin huone, joten sen kalusteiden ja säilytysratkaisuiden valitsemista kannattaa pohtia ja puntaroida monelta kantilta. Ulkonäöstä ja laadusta ei tarvitse tinkiä, sillä pienikin kylpyhuone voi olla upea!

 

↑Pyöreät muodot ja jännittävät valaisuratkaisut tuovat kylpyhuoneeseen kauniin säväyksen. 

Suunnittelua ilman rajoituksia

Svedbergsin kylpyhuonekalusteet sopivat täydellisesti yhtä lailla isoon kuin pieneenkin kylpyhuoneeseen mittojen mukaan.

Suunnittelussa kannattaa rohkeasti pyrkiä pois tavanomaisesta. Pesualtaan voi esimerkiksi sijoittaa tason päälle. Allaskaapin ei välttämättä tarvitse ulottua lattiaan asti, mikä tuo lisää tilantuntua ja ilmavuutta. WC-istuimenkin voi kiinnittää seinään, jos haluaa säästää lattiatilaa.

Kylpyhuoneet tuppaavat olemaan kulmikkaita, mutta kantikkaat muodot voi yhtä hyvin korvata pehmeillä pyöreillä muodoilla esimerkiksi kylpyammeessa, peileissä ja pesualtaissa. Tunnelma muuttuu rauhalliseksi, miellyttäväksi ja kylpylämaisen ylelliseksikin.

Ulkonäköä vieläkin tärkeämpää on kalusteiden ergonomisuus eli sijoittelu ja esimerkiksi se, että kylpyammeeseen ja siltä pois pääsee vaivatta. Liikkumiseen ja kääntyilyyn pitää jäädä tilaa ja wc-istuimen sijaita sopivalla etäisyydellä seinästä.

↑Kylpyhuoneen kalusteet sopivat harmonisesti yhteen, jolloin syntyy rauhoittava ja selkeä kokonaisuus.

Tältä näyttää minun kylpyhuoneeni

Tyylissä tuodaan esiin kodin ja sen asukkaiden persoonaa, eikä valintoja kannata ottaa yhdestä muotista.

Oman suosikin voi valita Svedbergsin valmiista kalustesarjoista, jotka on suunniteltu erilaisiin tiloihin ja tarpeisiin – ja ennen kaikkea erilaisiin mieltymyksiin – tai sitten luoda kokonaan oma uniikki kokonaisuutensa.

Väreillä saadaan aikaan erilaisia energioita. Valkoinen on klassinen ja ajaton. Kalusteet voivat olla myös kivenharmaita, valkotammisia tai esimerkiksi mustaa tammea. Entä miltä kuulostaisi kalusteiden värivaihtoehtoina meri, tuhka, kalkki, savi, sora tai sammal?

Svedbergsin käyttämät laadukkaat materiaalit puhuttelevat tasoissa ja kaapeissa. Puuviiluiset kalusteet antavat kylpyhuoneeseen pehmeyttä ja luonnollisuutta. Metallikalusteet ovat kestäviä vuodesta toiseen.

Altaiden ja ammeiden materiaaleissa on useita vaihtoehtoja, kuten komposiitti, akryyli, lucite, emali tai valumarmori.

↑Ammeen valinnassa on tärkeää huomioida, miten paljon tilaa kylpyhuoneessa on ja mikä on sopivin paikka – keskellä huonetta, seinän vieressä vai ehkä kulmassa.

Design kerää katseet

Pelkistetyn minimalistiset muodot sopivat moneen suomalaiseen kotiin ja sisustukseen. Myös modernin, klassisen tai vaikka ranskalaisen tyylin koteihin on tarjolla samaa henkeä ilmentäviä kylpyhuoneen kalusteita.

Pesualtaat edustavat nykyaikaisen kylpyhuoneen huippuunsa vietyä designia. Altaan voi asettaa tason päälle tai allaskannakkeille. Muotoja on pyöreästä kulmikkaaseen ja siltä väliltä – koko tilan henki voi kiteytyä pesualtaaseen.

Hanat ovat kylpyhuoneen kauniita yksityiskohtia, kuin taideteoksia, jotka valitaan sopimaan pesualtaan kumppaniksi. Teollisuustyylinen hana on koruton ja kaunis. Hana voi olla myös vahva katseenvangitsija, joka määrittelee koko kylpyhuoneen tyylin. Värejä ovat muun muassa kromi, musta tai valkoinen.

Vetimet vaikuttavat sisustuksen ilmeeseen yllättävän paljon – kannattaa tutkia vaihtoehtoja ja kokeilla, miltä ne näyttäisivät kalusteissa. Yhtä lailla pyyhe- ja vaatekoukut tai vaikka vessapaperitelineet vaikuttavat siihen, miten ihana kylpyhuoneesta rakentuu.

Myös suihkujärjestelmissä annetaan sijaa väreille ja muodoille, eikä kuitenkaan tingitä pisaraakaan toiminallisuudesta. Kun suihkutankoa voi säätää ja käsisuihku sekä yläsuihku kuuluvat yhteen, lopputuloksena on miellyttävä ja helppokäyttöinen suihkukokonaisuus.

↑Kylpyhuone pysyy siistinä, kun jokaiselle purkille ja tavaralle on oma lokeronsa.

Tavarat paikallaan

Kylpyhuoneessa säilytetään purkkeja, puteleita, vessapaperirullia, pyyhkeitä ja kaikenlaisia välineitä. Sen sijaan, että tavarat lojuisivat pitkin tasoja, ne voidaan sijoittaa suojaan laatikoihin ja kaappeihin.

Vedettävissä allaskaappien laatikoissa on lokeroita erilaisten tavaroiden säilyttämiseen, jolloin etsimänsä löytää yhdellä vilkaisulla. Laatikoiden määrän, koon, materiaalin ja värin voi valita täydentämään sisustusta. Kylpyhuone pysyy kuin huomaamatta järjestyksessä, kun kaikelle on oma paikkansa.

Sivukaapit tuovat lisää säilytystilaa ja laskutilaa tavaroille. Seinään kiinnitetyt kaapit eivät tuhlaa lattiatilaa. Seinäkaapit sopivat pieneen tilaan säilytyspaikkoina, mutta myös viehättävinä kalusteina.

↑Yöllä riittää himmeämpikin valaistus.

Riittääkö valo?

Fiksut toiminnot kylpyhuonekalusteissa helpottavat arkea. Lisävarusteina kalusteisiin voi valita esimerkiksi pyykkikorin, pistorasian tai vaikka suurentavan peilin.

Valaistus on tärkeä osa kylpyhuoneen käytännöllisyyttä ja käytettävyyttä, koska kylpyhuoneessa ja wc:ssä käydään kaikkina vuorokaudenaikoina.

Portaaton valaisun säätö peilikaapissa parantaa käyttömukavuutta: hämärä valaistus riittää yöllä ja kirkasta tarvitaan esimerkiksi siivotessa tai ehostaessa. Himmennettävä valaistus voi olla myös peilissä.

Valaisimen saa erikseenkin, eikä sitä välttämättä tarvitse integroida peilikaappiin tai peiliin. Valaisimia voi asentaa myös kattoon tai seinille kohdevaloina tilan ja tarpeiden mukaan.

Nykypäivänä käytetään kylpyhuoneissakin pitkäikäisiä LED-valoja, jotka kuluttavat vähän energiaa ja ovat elohopeattomina ympäristöystävällisiä.

↑Siirrettävän suihkuseinän saa asennettua ilman ruuveja. 

Kosteutta kestäviä

Unelmiensa kylpyhuoneesta haluaa nauttia pitkään, joten kalusteille tavoitellaan pitkää elinkaarta. Svedbergsin antama 10 vuoden takuu kertoo, että tuote on tehty kestämään sille tarkoitettua käyttöä.

Kalusteet pohjalakataan Svedbergsin tehtaalla kolmeen kertaan, kuivatetaan UV-valolla ja viimeistellään pintalakalla, joten ne säilyvät hyvinä kosteissakin tiloissa.

Metalliset kaapit suojataan ruosteelta, kolhuilta ja naarmuilta, ja jauhemaalaus viimeistelee pinnan toivotun näköiseksi. Kalusteissa voidaan käyttää myös galvanoitua terästä, joka pinnoitetaan sinkki-rautaseoksella – se on autoteollisuudesta lainattua kestävyyttä.

Kosteutta kestävä puuviilu on testattu äärimmäisessä kosteudessa, kylmyydessä ja kuumuudessa.

Kuulalaakeroidut liukukiskot avaavat ja sulkevat allaskaappien laatikot vaivatta ja kestävät niin kuin muutkin materiaalit.

Suihkutilassa veden kulkua voi hallita esimerkiksi suihkukaapilla tai suihkuseinällä. Nykyaikaisen suihkuseinän asentamiseen onnistuu ilman ruuveja, joten kosteussuojaus ei vaarannu asennuksessa.

Suihkukaapin ansiosta kylpyhuoneeseen ei tarvita erillisiä märkätilan seiniä.

Suunnittele itse

Svedbergsin kotisivuilla voi suunnitella oman kylpyhuoneensa kätevällä digitaalisella työkalulla. Muutaman napinpainalluksen jälkeen alkaa muodostua kuva juuri sellaisesta kylpyhuoneesta, jollaisen itse haluaa.

Kun suunnitelma on valmis, sen voi tallentaa, tulostaa tai lähettää jälleenmyyjälle – ja matka kohti unelmien kylpyhuonetta on alkanut.

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

design hanat designhanat hanat kalusteet kylpyhuoneeseen kylmyamme kylpyhuone kylpyhuoneen valaistus käsienpesuallas peilikaappi suhku suihkuhanat suihkukaappi suihkuseinä svedbergs

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.svedbergs.fi/

Svedbergs perustettiin vuonna 1920 ja on vuodesta 1962 lähtien valmistanut kylpyhuonetuotteita. Tänään yritys on Pohjolan markkinajohtaja kylpyhuonekalusteissa ja on noteerattu Tukholman pörssissä.

Tuotekehitys ja valmistus tapahtuvat pääosin omassa tehtaassa Dalstorpissa. Käsitteellä Täydellinen kylpyhuoneesi markkinoidaan laajaa valikoimaamme, joka sisältää kylpyhuonekalusteet, ammeet, suihkut, hanat, WC-istuimet, valaisimet, pyyhekuivaimet ja SPA-malliston. Kaikki kylpyhuonekalusteet toimitetaan valmiiksi kasattuina. Yksi etu Svedbergsin toimituksissa on, että kaikki tuotteet saa yhdeltä ja samalta toimittajalta. Koko kylpyhuone saapuu kotiisi samalla kertaa. Se tarkoittaa myös, että materiaalit, värit ja toiminnot sopivat yhteen.

Lue lisää: Svedbergs