Uutuuslaastilla on erittäin lyhyt kuivumisaika. Seinillä laasti kuivuu noin 90 minuutissa ja lattioilla kävelykelpoiseksi 120 minuutissa, jonka jälkeen pinnat ovat valmiita saumattaviksi. Laasti kovettuu nopeasti myös viileässä, jopa 5 asteen lämpötilassa.

Lisäaikaa suurten laattojen asetteluun

Laattatrendeissä suuntaus on kulkenut kohti selkeästi suurempia laattakokoja. Suomessakin ovat yleistyneet 30 x 60 cm sekä 60 x 60 cm kokoiset lattialaatat. Suurikokoisten laattojen asennus vaatii kuitenkin pidemmän työskentelyajan kuin mikä perinteisille pikalaasteille on ollut mahdollista.

Värisilmän Ceresit CM 29 MultiXpress -laastin työskentelyaika on noin puolet pidempi kuin perinteisillä pikalaasteilla. Sen avoin aika, jonka jälkeen laastin tartunta alkaa heikentyä, on noin 30 minuuttia ja työskentelyaika noin 60 minuuttia. Tämä mahdollistaa työskentelyn suuremmalla alueella kerrallaan sekä sen, että laastia voidaan sekoittaa kerralla isompi määrä. Samalla laattojen kiireettömään ja tarkkaan asetteluun jää myös enemmän aikaa.

Parempaa lämpötilankestoa sisä- ja ulkotiloissa

Ceresit CM 29 MultiXpress -laastilla voidaan kiinnittää keraamisia laattoja, sileitä kivilaattoja ja valettuja betonilaattoja niin sisä- kuin ulkotiloissa. Tuote soveltuu hyvin myös askelmien, korokkeiden ja portaiden asennukseen sekä ikkunasyvennysten laatoittamiseen. Hyvän lämpötilankestonsa ansiosta laastia voidaan käyttää lattioissa, joissa on lattialämmitys. Laasti kestää pakkasta – 30 °C asteeseen sekä kuumuutta + 70 °C asteeseen saakka.
Lisätietoja: www.varisilma.fi