MAINOS

Hetivalmis mökkisauna – kylpyvalmiina perille

KylpyhuoneMökki

Kesäpaikan uusi sauna tuli perille kylpyvalmiina.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kesämökki kylpee peltojen keskellä kevätauringossa. Kasulaksi kutsutun paikan pihasta on lumet lähteneet ja koivuissa erottuvat hiirenkorvat. Uusi pihasauna seisoo paikoillaan odottamassa ensimmäisiä kylpijöitä.

– Viime syksynä päätimme, että mökin sisäsauna oli käynyt liian pieneksi ja erillinen piharakennus olisi kätevämpi, kertoo Kasulan emäntä Raija Cygnell.

Lapset puhuivat pariskunnan ympäri hankkimaan saunarakennuksen valmiina.

– Emme oikein jaksa enää rakentaa, sitä paitsi hommaan olisi helposti kulunut koko kesä, jatkaa Björn-isäntä.

Salvoksen perinnesauna istuu hienosti vanhan mökin tyyliin ja tuli perille täysin valmiina. Rakennuksen mittoihin, ovien paikkoihin ja ikkunoiden kokoon pystyi vaikuttamaan itse.

– Muutimme hieman Väinämö-saunan mallia, sillä halusimme isommat ikkunat ja toisen oven mökin päätyyn, muistelee Raija.

Puulattia on käsitelty vedenkestäväksi venelakalla. Kaunis väri on saatu aikaan Valtti-colorin Kanto-sävyllä. Naulakko, penkki ja vesikiulu tulivat nekin saunapaketissa

Laadukkaat materiaalit

Kaikki mökin pinnat oli käsitelty valmiiksi, mutta pinnat saa halutessaan myös puuvalmiina. Eri puulaadut tulevat kauniisti esiin ja erityisen hienot ovat veistetyt laude- ja ovilaudat.

– Onneksi otimme tämän maalattuna. Nyt ainoat työt ovat sähköjen, vesipumpun ja viemäröinnin vetäminen, Raija kertoo.

– Niin ja terassin rakentaminen, Björn jatkaa.

 

Kuumavesisäiliöllä varustettu Harvian kiuas kivineen tulee val – miiksi asennettuna. Ovien sulkijoina on vanhanaikaiset puulinkut. Löylyhuoneen seinät on käsitelty Tikkurilan Supi-saunasuojalla ja haapalauteet parafiiniöljyllä. Isompi ikkuna avaa kylpijälle kauniin maiseman ja tuo valoa saunaan.

Saunan ympärille tulee terassi, jossa voi vilvoitella kylpemisen lomassa.

Pihalla jo 25 vuotta palvelleen uima-altaan tilalle pariskunta suunnittelee uutta, joka sijoitettaisiin saunarakennuksen edustalle, terassin jatkeeksi.

Tekemistä siis riittää ihan tarpeeksi ja talkoissa auttavat perheen kaksi lasta lapsineen, jotka myös pääsevät kesällä isovanhempien mökille nauttimaan uudesta saunasta.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kesämökki