MAINOS

Wc-remontti kahdessa osassa

Kylpyhuone

Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Kaksivaiheinen wc-remontti teetti töitä, mutta toi vierasvessaan tyylikkään seinä-wc:n.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Neliömäinen, noin 1,5 x 1,6 metrin kokoinen wc toimii sekä vieras-wc:nä että perheen kahden teinin ”omana” toilettina. Sen pinnat ja kalusteet olivat palvelleet hyvin lähes 20 vuotta, mutta samalla tulleet tiensä päähän. Ainoa uudempi osa tilassa oli wc-istuin, joka oli uusittu viitisen vuotta sitten.

Remonttivaihe yksi alkoi säilytyskalusteiden ja seinämateriaalien purkamisella. Siniset lattialaatat ja vaaleaksi paneloitu, kattolämmitteinen sisäkatto päätettiin säilyttää, samoin wc-istuin, koska sen uusiminen ei tuntunut välttämättömältä – mikä myöhemmin osoittautui virheeksi. Säilytyskalusteiden metsästys lähti wc-istuimen puisesta tammikannesta. Tammea haluttiin myös uusiin säilytyskalusteisiin.

Suuri peili ja hyvä valaistus tuovat avaruutta. Laatikoston alla on käteviä säilytyskoreja.
Suuri peili ja hyvä valaistus tuovat avaruutta. Laatikoston alla on käteviä säilytyskoreja.

– Seinämateriaaliksi olisin alun perin halunnut rosoa valkoista lautaa, mutta idea raakalaudasta ei ottanut tulta muissa perheenjäsenissä. Kompromissina päädyttiin käyttämään valkoista sisustuspaneelilautaa vaakalaudoituksena. Täytyy myöntää, että lopputuloksesta tuli todella raikas, perheen äiti kertoo.

Sopivien säilytyskalusteiden löytäminen pihin kokonaisbudjetin raameissa ei ollut helppoa, vaikka remonttia oli pohjustettu jo hyvissä ajoin etukäteen kiertämällä kaupoissa ja googlaamalla. Lopulta perheen äiti otti tuttavan vinkistä suunnan Ikeaan: sieltä löytyivät juuri oikean sävyinen, tilava tammiviiluinen kahden laatikon laatikosto sekä siihen sopiva musta kaksialtainen allastaso, jossa on ruhtinaallisesti tilaa nuorison aamutoimille. Myös iso peili, valaisimet sekä punainen lääkekaappina toimiva pikkukaappi hankittiin Ikeasta. Hanat löytyivät K-raudan Cellon mallistosta, toinen tavallisena, toinen bideeversiona. Seinäpaneelit saatiin myös samasta paikasta.

Ennen.
Ennen.
 

Musta kaksialtainen allastaso antaa hyvät tilat kahden teinin aamutoimiin.
Musta kaksialtainen allastaso antaa hyvät tilat kahden teinin aamutoimiin. Taso, laatikosto ja peili Ikean Godmorgon-sarjasta.

Remonttivaihe kaksi. Kohtalo puuttui peliin vajaan vuoden kuluttua remontin valmistumisesta, kun wc-istuin rikkoutui. Seinä-wc oli kummitellut ajatuksissa jo edellisessä vaiheessa, ja nyt se päätettiin toteuttaa. Tällä kertaa etsintä ei vienyt aikaa: koko paketti löytyi Idolta. Valinta kohdistui korkeaan ja vain 50 cm leveään seinätelineeseen sekä Seven D -sarjan wc-istuimeen valkoisella soft close -kannella.

– Vaikka remontin jatkaminen ensin harmitti, olen loppujen lopuksi siitä erittäin iloinen. Tyylikäs seinä-wc oli helppo toteuttaa ja kaupan päälle vessaan tuli lisää hyllytilaa. Vaikka wc-istuimen kannen väri vaihtui tammesta valkoiseksi, se ei haitannut. Tamminen sävymaailma jatkuu nyt seinätelineen koteloinnin päällä olevassa massiivipuisessa hyllyssä.

Mitä maksoi?

Ido Seven D -seinäteline noin 326 euroa ja Ido Seven D -wc-istuin soft close -kannella ja kromatulla painonapilla yhteensä noin 320 euroa.
Ikean Godmorgon-allaskaluste ja Bredviken-allas yhteensä 569 euroa, Musik-valaisin 2 kpl à 29,95, Godmorgon-peili 140 x 96 cm 49,95, Ätranseinäkaappi 29,95 euroa.
Seinäpaneelit Krono Original noin 235 euroa ja Cello-hanat yhteensä noin 135 euroa, K-rauta.

Seinä-wc viimeisteli remontin
Seinä-wc viimeisteli remontin. Tyylikäs Idon Seven D -sarjan kokonaisratkaisu oli helppo valinta, kaikki osat sai kätevästi samalta valmistajalta. Seinä-wc:n asentaminen onnistuu helposti olemassa olevaan tilaan seiniä rikkomatta. 

Näin seinä-wc tehtiin

Seinä ei ollut kantava, joten se oli tuettava ennen seinätelineen kiinnittämistä. 2×2-parrusta ja vanerilevystä rakennettiin tukeva tausta, joka käsiteltiin vesieristeellä ja kiinnitettiin seinään koolauksia hyödyntämällä. Taustalevyyn tehtiin läpivienti vesiliitännälle.

Seinäteline on tukevasti kiinni seinässä ja lattiassa, vesiliitäntä tehty

Seinäteline on tukevasti kiinni seinässä ja lattiassa, vesiliitäntä tehty. Istuinkorkeudeksi säädetään 42 cm. Telineen korkeus on säädettävissä 1 080 – 1 140 mm välille. Syvyyssäätövara on 145 – 250 mm. Vuorossa on kotelointi. Wc-säiliöön pääsee tarvittaessa käsiksi helposti, sillä telineen päällihyllyn saa irti.

Panelointi tehdään koteloinnin päälle ja putket sahataan oikean mittaisiksi. Paneloinnin jälkeen painonappimekanismin huoltotunneli avataan sahaamalla se päällimateriaalin kanssa tasan.

Viimeinen silaus. Kaksoishuuhtelupainonappi kiinnitetään paikalleen kuten myös itse wc-istuin. Kromatussa painonapissa on kätevä Fresh wc -raikastintoiminto. Avattavaan lokeroon laitetaan Fresh wc -puikko, joka putoaa suoraan vesisäiliöön. Huuhdellessa wc raikastuu joka kerta ylhäältä alas, eikä erillisiä raikastimia tarvita. Fresh-raikastimia myyvät Idon jälleenmyyjät, muun muassa K-Rauta.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.