MAINOS

Kylpyamme saunaan!

Kylpyhuone

Kylpyamme saunaan -idealla voitettiin Tee itse -mestarikisa. Sami rakensi uudet lauteet saunaan niin neuvokkaasti, että alle saatiin tila kylpyammeelle.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kupariset asuvat vuonna 1964 rakennetussa omakotitalossa Vantaalla Männikön viihtyisällä asuinalueella. Talossa on 118 asuinneliötä. Pariskunnan lisäksi perheeseen kuuluu 14-vuotias Elli-koira. Perhe on asunut talossaan 10 vuotta. He haluavat vaalia alueen henkeä, ja toteuttavat sitä talossaan, aina kun kodin sisätiloja pikku hiljaa uudistetaan. Nyt oli vuorossa saunaosasto.

Kylpyamme saunaan saunaremontin yhteydessä

Aikanaan tupaantuliaislahjaksi saatu puulämmitteinen kiuas toimi edelleen mainiosti, ja saunaosaston mitoitus oli sinänsä toimiva. Sen sijaan kaikki pinnat lattiasta kattoon päätettiin uudistaa. Tilavaan saunaan haluttiin reilusti laudetilaa. Paneelit ja lauteet ovat tervaleppää. Lauteet Sami nikkaroi itse alusta alkaen, ja valmista tuli juuri sopivasti jouluksi.

Vedeneristys- sekä laatoitustyöt, putkityöt ja sähköasennukset teetettiin ulkopuolisilla. Tervaleppäpaneloinnin Sami teki yhdessä appiukkonsa kanssa. Listoitukset ja ovisyvennysten verhoilu ovat tarkkuustyötä, lopputulos on siistiä ja viimeisteltyä kuin loistopurren sisustus. Valokuidut valaisevat kauniit panelipinnat kodikkaasti, ja tyylikäs grafiitinharmailla laatoilla verhoiltu kiuas saa valoa omasta spotistaan.

Kylpyammeen paikka löytyi lauteiden alta

Samin vaimo Irma on ammatiltaan tekstiilisuunnittelija. Hänen luovuutensa on vaikuttanut sisustuksen tyylikkyyteen ja materiaalien valintoihin koko talossa. Ja mikä mainiointa: kun toivelistalla oli kunnon kylpyamme, luovuudella oli taas käyttöä. Ammeelle löytyi paikka saunan löylyhuoneesta, ja käsistään kätevä Sami loihti sen päälle alas laskettavan laudetason.

Sauna ennen remonttia
Sauna ennen remonttia.
Ammeen päällä oleva laudetaso muodostaa mainion alustan erityiselle saunatuolille
Nyt: Ammeen päällä oleva laudetaso muodostaa mainion alustan erityiselle saunatuolille. Nojallisen istuimen muoto on jo mielessä ja odottaa vain toteutustaan. Taso on myös erinomainen paikka pyykin viikkaamiseen ja lajitteluun.

 

Parvekkeenoveen tarkoitetulla hidastinmekanismilla kannen nosto ja lasku sujuvat turvallisesti

Laudetason saranat Sami muokkasi kiinnityslaipalla varustetuista oventoppareista poistamalla kumiosat, ja seinässä olevissa rei’issä on laakeripintoina kupariputken pätkät. Parvekkeenoveen tarkoitetulla hidastinmekanismilla kannen nosto ja lasku sujuvat turvallisesti, ja lisävarmistuksena on puisella kädensijalla varustettu sokka.

 

 

 

 

 

Tee itse mestari -kilpailun palkintona oli jättimäinen työkaluarkku, jossa on yli 1 000 euron arvosta työkaluja.

Palkinnon luovutti Malmin Rautiakauppias Liisa Peltonen.

Tee itse mestari -kilpailun palkintona oli jättimäinen työkaluarkku, jossa on yli 1000 euron arvosta työkaluja

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

amme kylpyamme sauna Tee itse