MAINOS

Pohditko poreammetta? Lue Suomelan vinkit ulkoporeammeen valintaan

Kylpyhuone

Vertaile erilaisia ammeita ja kysy suosituksia. Pohdi tarkkaan mitkä ominaisuudet ovat juuri sinun perheellesi tärkeitä. Vähemmilläkin varusteilla voi pärjätä, mutta laadusta ei kannata tinkiä. Hyvä poreamme voi kestää 15 – 20 vuotta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Koko

Pitäisikö ammeeseen mahtua myös saunavieraita? Mahtuuko amme sijoituspaikkaan?

Rakenne

Paksu lämpökansi on altaan tärkein lämmöneriste. Yhä useammat valmistajat suosivat kerrostettua eristettä ruiskutetun täytteen sijaan. Vuotava putki on helpompi korjata, kun sitä ei tarvitse etsiä täytteen seasta. Varmista, että runko kestää kosteutta ja on pitkäikäinen. Valumarmori tai valettu ja läpivärjätty saniteettiakryyli kestävät useimpia kemikaaleja ja uv-säteilyä parhaiten.

Asennus sijoituspaikkaan

Kestävätkö terassin rakenteet ammeen painon? Onko amme suojassa katseilta ja puiden lehdiltä? Voiko ammeen upottaa terassiin?

Hierontasuuttimet

Suuttimien laatu on määrää tärkeämpi. Testaa ovatko hierontasuuttimet miellyttäviä, oikeissa paikoissa ja voiko niitä säätää? Pyörivät hierontasuuttimet ovat suoraa suihkua miellyttävämpiä.

Tehot

Jos pidät tehokkaasta vesihieronnasta, valitse vähintään 1500 watin vesipumppu. Ilmakompressori tarjoaa kevyttä ilmahierontaa, joka sopii perheen pienemmille. ”Ilmapower” sekoittaa ilmaa vesihierontaan ja lisää hierontatehoa 40 prosentilla.

Lämmitys

Pienitehoinenkin lämmitin toimii, tehokkaampi ja nopeampi 3–6 kw:n lämmitin on talvikylpijän valinta.

Otsonaattori

Laite on hyvä tuki vedenpuhdistuksessa, mutta otsoni vaikuttaa vain 14 sekuntia. Klooria tai puhdistusaineita on käytettävä otsonaattorista huolimatta.

Hinta

Sisältääkö ammeen hinta myös asennuksen ja kuljetuksen? Arvokkaassa ammeessa saattaa olla vähän ominaisuuksia, mutta laatua sitäkin enemmän. Säästöä syntyy pienestä energiankulutuksesta ja pitkästä käyttöiästä.

Mitä takuu lupaa?

Onko ”markkinoiden kestävimmässä” ammeessa vain 5 vuoden takuu kuorelle ja rakenteelle? Pitääkö amme purkaa kokonaan osiin huoltoa varten?

Kokeile ammetta itse, jos mahdollista. Onko istuinsyvyys sopiva, voiko sitä säätää veden määrällä huolettomasti? Pitääkö allas liian kovaa ääntä?

Vinkit Suomelalle antoi Kimmo Niininen, www.propatio.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

poreallas poreamme uima-allas uima-altaat