Pienen wc:n täysremontti

Kylpyhuone

Rintamiestalon muutaman neliön suuruinen vessa kaipasi kohennusta. Remontin piti olla pikkujuttu, mutta lopullinen työmäärä yllätti.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tommi, jonka remontteja olemme Suomelassa seuranneet vuodesta 2003, päätti pienen remonttitauon jälkeen uudistaa yläkerran wc:n.

Tapetit irti puukolla. Wc-istuin oli jo aikaisemmin vaihdettu uuteen, mutta muuten kaikki oli siinä kunnossa kuin se ostohetkellä oli ollut.

Edellinen remontti oli tehty 1970-luvulla ja ajalle tyypilliseen tapaan lavuaari – ja aikaisempi istuin – olivat sinapinväriset ja seinillä oli muovitapetti. Tommin yllätykseksi vaalean muovitapetin alta paljastui vielä toinenkin tummempi muovitapetti, jonka irrottaminen lastulevyseinästä osoittautui isoksi urakaksi. Tapetin kiinnittämiseen oli käytetty erittäin tiukkaa liimaa, jonka ansiosta se piti kuoria irti seinästä pieninä paloina – puukolla.
– Rystyset verissä sitä vuolin, Tommi kertoo, nyt jo asialle nauraen.

 

Huomaa kapeaan tilaan sopivasti käden ulottuville rakennettu lehtiteline!

Itse tehden edullisesti. Näin pieneen tilaan oli erittäin vaikea löytää sopivia kalusteita, joten Tommi päätti rakentaa ne itse. Kalusteet syntyivät nopeasti ja edullisesti liimapuulevystä. Lattiaremontista yli jääneestä lattialaminaatista ja lattialistoista hän sai tehtyä vessaan sekä lattian, kalusteiden tasot että valolipan peilin päälle, joten niihin ei juuri rahaa uponnut. Valolipan halogeenispotit ostettiin Ikeasta.

”Kuninkaallista” tunnelmaa. Paneelikaton ja ikkunan Tommi maalasi valkoiseksi. Kullanhohtoiset tapetit löytyivät Laura Ashleyn liikkeestä, pyöreä palapeili sekä lasihylly Ikeasta. Kuninkaallista tunnelmaa tilaan tuovat kullanvärinen temppeli ja pienet Buddha-patsaat, jotka ovat Thaimaan-tuliaisia. Muovinen pöntönkansi vaihtui tukevampaan Pislan Kan-komposiittikanteen, jossa on vaimennetut saranat.

Hintaa koko remontille tuli vain muutama sata euroa.

Lisää Tommin taloremontista www.suomela.fi/tommi

 


Ennen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hylly ikea ikkuna istuin lasihylly lastu lastulevy lattia


Kysy asiantuntijalta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: