Kylpyhuoneen pintaremontti – budjettiremontti pesutiloihin

Kylpyhuone
Kylpyhuoneen pintaremontti – Budjettiremontti pesutiloihin
Paraislaisen omakotitalon kylpy- ja kodinhoitohuone remontointiin 1990-luvulta tähän päivään. Kaikkien laattapintojen lisäksi uusittiin sisäkatto sekä valaistus. Tiukan budjetin remontissa haluttiin säilyttää mahdollisimman paljon vanhaa tyylikkyydestä tinkimättä.

Camilla ja Janne Hynynen ostivat vuonna 1997 rakennetun omakotitalon Paraisilta viime keväänä. Talon kylpy- ja kodinhoitohuoneen pinnat kaipasivat uudistusta. Rakennusalalla työskentelevä Janne halusi lisäksi varmistaa, ettei 18-vuotiaan talon märkätiloista löytyisi kosteusvaurioita, joten kylpyhuone ja kodinhoitotilat päätettiin remontoida.

ennen_04

 Vuonna 1997 rakennetun omakotitalon kylpyhuone ennen remonttia.

Kylpyhuoneremontti haluttiin saada valmiiksi ennen muuttoa, johon oli avaintenluovutuksesta aikaa vain kaksi ja puoli viikkoa. Vanhojen kalusteiden purkutyöt aloitettiinkin heti ja osa kaappien ovista lähetettiin maalaamoon. Sähkömies kävi katkaisemassa sähköt, ja putkimies katkaisi vedet sekä poisti hanat, suihkut ja wc-pöntön. Lattian laatoitustöiden helpottamiseksi saunasta irrotettiin lauteet.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kellastunut mäntypaneelikatto päätettiin vaihtaa, sillä sen purkaminen ja uuden paneelin asentaminen sujuisivat nopeammin kuin vanhan maalaaminen. Raikkaan valkoinen kattopaneeli löytyi K-raudasta.

Seinä- ja lattialaatat sekä vanhat kipsilevyt purettiin talkoovoimin. Remontti eteni vauhdikkaasti, sillä jo samana viikonloppuna seiniin asennettiin uudet kipsilevyt. Vuotoja tai kosteusvahinkoja ei onneksi löydetty.

09 12

↑ Virhelaskelman takia suihkuseinämään tarkoitettuja mustia Sintesis Negro -laattoja oli muutama liikaa. Peili- ja alakaapin välille syntyi ylimääräisistä laatoista musta tehosteseinä, joka sitoo tilan yhteen suihkunurkkauksen kanssa. 

Kylpyhuoneen laatoitus uusiksi

Tilojen laatoituksessa turvauduttiin ammattilaisen apuun, sillä ajatus ison tilan laatoittamisesta tiukan aikataulun puitteissa tuntui haastavalta tehtävältä, ja vesieristys olisi kuitenkin annettava ammattilaisen hoidettavaksi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Seinien ja lattioiden vesieristykset, laatoittaminen ja saumaaminen veivät kaksi viikkoa. Juuri ennen muuttoa saatiin kattopaneelitkin asennettua ja tilat siistittyä, jonka jälkeen vanhat kaapinrungot asennettiin takaisin. Sähkömies asensi uudet kattovalaisimet ja kodinhoitotilaan asennettiin samalla uusi led-valoliuska.

Vasta maanantaina, muuton jälkeisenä arkipäivänä, putkimies pääsi asentamaan suihkut ja hanat sekä wc-pöntön. Käsienpesuallas uusittiin, sillä vanha kellertävä marmorijäljitelmä ei tuntunut enää raikkaalta valkoisten laattojen parina. Allas oli muutenkin yllättävän matalalla. Tilalle asennettiin Ikean neliskulmainen pesuallas ja K-raudasta ostettu ruskeansävyinen laminaattitaso.

20

Yllättäen rikki menneen pesukoneen tilalle hankittiin uusi kone, joka mahtui tilaan nipin napin: luukun ja oven välinen tila jäi melko tiukaksi.

Jotain vanhaa ja jotain uutta

Suihkunurkkaus sai trendikkäämmän ulkonäön, vaikka hanoja ja suihkuja ei uusittu. Myös toimiva ja siisti sähkölämmitteinen pyyhekuivausteline sai jäädä. Lisäksi WC:n pieni käsienpesuallas säilytettiin, mutta se käännettiin, sillä se tuntui olevan väärinpäin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tiukan budjetin takia kodinhoitotilan kaapinovia ei ole vielä maalattu, mutta ne ovat seuraavaksi työlistalla. Piikkiön Kalustemaalaus maalasi peilikaapin alla olevat kaappien ovet ja korjasi keskimmäisessä oven pinnassa olleen kosteusvahingon.

Säästämään pyrittiin myös tekemällä mahdollisimman paljon itse. Kylpy- ja kodinhoitohuoneremontissa Jannelta kului työtunteja noin 30. Laatoituksen aikana hän teki talon muita remonttihommia. Itse tehtiin purkutyöt, sisäkaton asennus ja kaapistojen sekä vessan- ja saunanoven irrotus ja uudelleenasennus.

Perhe on valintoihinsa tyytyväinen.

– Ainoastaan tumma lattia vähän mietityttää, koska siinä näkyvät hyvin kolmen lemmikin karvakasat. Toisaalta lattiasta näkee heti, milloin on siivottava, Camilla naurahtaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

18 24

↑ Ystäviltä saatu sammakko seurasi mukana vanhasta kodista. Hyllyt olivat hyvässä kunnossa ja saivat jäädä, tosin toisin päin käännettynä. 

Teksti ja kuvat: Camilla Hynynen