MAINOS

Kylpyhuoneen suunnittelu seuraa keittiöiden kehityskulkua

Kylpyhuone

Geberit listasi kylpyhuoneiden suunnittelussa näkyviä trendejä. Aiempaa tilavammissa kylpyhuoneissa digitalisaatio, luonnollisuus ja ympäristötietoisuus korostuvat, ja kylpyhuoneet ovat entistä kiinteämpi osa muuta asuntoa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kylpyhuoneiden merkitys kasvaa

Kylpyhuoneet muuttuvat hyvinvoinnin keitaiksi, joissa halutaan rentoutua ja viettää oma aikaa. Kylpyhuoneen muutos seuraa keittiön kehityskulun linjoja. Erillinen ja pieni huone kasvaa ja muuttuu kiinteämmäksi osaksi muuta asuntoa. Maailmalla rakennetaan kylpyhuoneita, joissa väliseinä makuuhuoneeseen voidaan jättää osittain tai kokonaan rakentamatta.

Luonnollisuus

Toiminnallisten osien teknisyys kätketään luonnollisella muotoilulla: teknologian edut halutaan tuntea mutta ei nähdä. Myös materiaaleissa suositaan aitoja ja luonnonmukaisia vaihtoehtoja, jotka tuovat tilaan kodikasta lämpöä.

Digitalisoituminen

Älykodin teknologia tulee myös kylpyhuoneeseen. Esimerkiksi Geberitin wc- ja kylpyhuonemallistoihin on saatavilla liiketunnistimilla toimivia etähuuhtelupainikkeita, istuinrenkaan lämmittimiä ja tunnelmallisia valoja.

Kestävä kehitys

Ympäristötietoisuus näkyy myös kylpyhuoneissa. Kalusteiden ja pintamateriaalien pitää olla kestäviä, laadukkaita ja helppoja huoltaa. Lisäksi arvostetaan matalaa veden- ja sähkönkulutusta.

WC-pesuistuimien yleistyminen

Japanissa lähes 80 %:lla kotitalouksista on pesevä wc-istuin, joka tarjoaa puhdistavan vesisuihkun wc-käynnin jälkeen. Geberitin AquaClean Mera -pesuistuin lanseerattiin syksyllä 2015, ja ennakkotilausten määrä Saksassa ja Sveitsissä ylittivät odotukset. Vaikka suomalaiset ovatkin tottuneet wc-paperiin, on meilläkin herännyt kiinnostusta wc-pesuistuimia kohtaan.

Lähde: Geberit

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.