MAINOS

Kylpyhuoneremontti edessä? Lue vinkit!

Kylpyhuone

Kylpyhuone on asunnon keskeisimpiä tiloja. Onnistunut kylpyhuone on samanaikaisesti viihtyisä, raikas, toimiva, turvallinen ja helppohoitoinen. Tämän saavuttamiseksi vaaditaan monia asioita. Keräsimme käyttöösi 6 vinkkiä, joiden avulla kylpyhuoneremontti onnistuu.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Käytä neliöt hyödyksi

– Neliöt ovat kalliita, ja hukkaneliöt turhia. Aloita suunnittelu vaikkapa ruutupaperilla ja merkitse sinne ovien, ikkunoiden, viemärin ja putkien paikat. Tämä auttaa neliöiden tehokkaassa käytössä, IDOn Hannele Rissanen kertoo. 

Pohdi, mitä juuri sinä tarvitset

Tarpeet kylpyhuoneelle vaihtelevat käyttäjien mukaan. Suunnittelua ohjaavat budjetti, rutiinit, perheenkoko. 

– Senioriperheen ja lapsiperheen tarpeet kylpyhuoneelle ovat hyvin erilaiset, vaikka molempien ryhmien kohdalla korostuu kylpyhuoneen turvallisuus. Nämä asiat on hyvä huomioida suunnittelussa ja ammattilaisten apua kannattaa hyödyntää, Rissanen toteaa.

Huomioi hygienia! 

Kylyphuoneessa hygienia on tärkeää, onhan se tila jossa puhdistaudutaan. Esimerkiksi ovenkahvoihin ja vetimiin voi kertyä yllättävän paljon bakteereja ja likaa. 

– Valitse kalusteiksi sellaisia, joissa on huomioitu puhdistettavuus ja karsittu ylimääräiset likaa keräävät kolot. Vetimetön laatikko parantaa hygieniaa. Kannattaa myös valita helposti irroitettava wc-istuimen kansi, jolloin siivoaminen on entistä helpompaa. 

Rauhoita kylppäri peseytymiselle

Ideaalitapauksessa kylpyhuone tulisi rauhoittaa peseytymiselle ja rentoutumiselle. 

– Mikäli asunnossa on erillinen kodinhoitotila, hyvä kylpyhuone tarvitsee ainoastaan 4,5–5 neliön tilan. Toki kaikissa tapauksissa näin ei ole, jolloin suunnittelussa tulee huomioida riittävä tila pesukoneelle, sopivasti laskutilaa ja säilytysratkaisut likapyykille, Rissanen listaa.

Suihkulle kannattaa varata mahdollisimman paljon tilaa

– Suositan varaamaan suihkulle 90×90 cm tilan, ammeelle pienin suositeltava pituus on 160 cm. Kun tilaa on tarpeeksi, myös rentoutuminen on mahdollista, toteaa Rissanen.

Ota selvää, kysy ja kokeile! 

Nykyisin kylpyhuonekalusteissa on valtavasti valinnanvaraa.

– Selaamalla sisustuslehtiä ja Pinterestiä saa paljon vinkkejä ja ideoita. Tee suunnittelusta hauskaa!, Rissanen kehottaa. 

– Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa vaihtoehtoihin paikan päällä esimerkiksi kylpyhuonenäyttelyissä. Ainoastaan istumalla wc-istuimelle tai ammeeseen hahmotat, onko korkeus tai tilavuus sopiva. Suomalaiset käyvät wc:ssä keskimäärin viisi kertaa päivässä, joten jo tästä syystä istuimen tulee olla mukava ja sopivalla korkeudella!, Rissanen toteaa lopuksi.

Lähde: Mynewsdesk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

idea inspiraatio koti kylpyhuone kylpyhuoneremontti sisustus suihku suunnittelu


Lisää samasta aiheesta