Kylpyhuoneremontti toi tilaa aamutoimille

Kylpyhuone
Kylpyhuoneen yhteydessä olevasta lähes käyttämättömästä tilasta päätettiin remontoida kodinhoitohuone. Tilaan haluttiin myös pesualtaat ja peili, jotta yläkerran vessojen aamuruuhka helpottuisi.

Vuonna 1976 rakennetun omakotitalon alakerran kylpyhuoneen värimaailma oli 1990-luvulta, lisäksi vanhat suihkukalusteet ja lattialämmitys kaipasivat uusimista. Lasten kasvaessa yläkerran vessat alkoivat ruuhkautua erityisesti aamuisin. Taloon tarvittiin lisää tilaa aamupuuhille ja toimiva kodinhoitopiste: edessä oli kylpyhuoneremontti. 

Koska kylpyhuoneeseen ei olisi mahtunut allaskalusteita peileineen, päätettiin pesuhuoneen viereisestä tilasta remontoida kylppärin jatke. Aiemmin tila oli lähinnä varasto, jonka kautta kuljettiin terassille vilvoittelemaan. Epäkäytännöllisestä huoneesta kuoriutui remontin myötä paikka, jossa hoidetaan pyykkihuollon lisäksi muun muassa kauneutta. 

Vedeneristyksiä ja tarkkaa laatoitustyötä vaativaan remonttiin päätettiin palkata ammattilainen. Remonttifirmaksi valittiin Rustholli kilpailukykyisen tarjouksen ja joustavuuden vuoksi. Kylpyhuoneen puolella uusittiin lattialämmitys ja sen päälle asennettiin klassiset 10 x 10 -laatat, kun taas kodinhoitohuoneen vajaa 10 vuotta vanha toimiva lattialämmitys säilytettiin. Tila laatoitettiin uudelleen samoilla 30 x 60 -laatoilla kuin viereisessä eteisessä. Saunassa vaihdettiin vanha löylyovi uuteen tervaleppäoveen.

Katosta roikkuvat peilit eivät peitä ikkunoista tulevaa luonnonvaloa ja ovat silti ihanteellisella paikalla altaiden yläpuolella. Matta­mustat Noron hanat korostuvat valkoista yleisilmettä vasten.

Peilille paikka

Kodinhoitohuoneen ongelmaksi osoittautui allaskalusteen ja peilin paikka. Vesipisteiden kannalta paras sijainti altaalle oli ikkunan alapuolella, mutta ei ollut järkevää asentaa peiliä ikkunan eteen. Perheen äiti haeskeli ideoita peilipulman ratkaisuun Pinterestistä ja lopulta keksi, että peilit kannattaisi kiinnittää kattoon – näin ne eivät peittäisi täysin ikkunoita. Peilien tekijän etsiminen oli pitkä projekti, mutta lopulta löytyi helsinkiläinen kehystämö ja lasiliike Lasityö Rantanen, joka suunnitteli ja toteutti tilaan sopivat peilit mittatilaustyönä. Kaksi allasta peileineen koettiin käytännöllisimmäksi ratkaisuksi: enää ei tarvitsisi jonotella aamupesulle pääsyä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Myös kalusteet teetettiin mittatilauksena, sillä sopivia valmiskalusteita ei löytynyt. Vetimettömät mattavalkoiset ovet ovat tyylikkään yksinkertaiset ja saumattomuutensa ansiosta helppo pitää puhtaana. 

Skaraborg Combi on täydellinen poreallas pieneen kylpyhuoneeseen. Jokikivilaatta tuo mieleen kesän uintireissut vaikka keskellä talvea.

Kylpyhuoneeseen eivät arjen kiireet yllä

Kun kodinhoitohuone toimii arkisena pyykinhuoltopisteenä ja hampaidenpesupaikkana, sen viereinen kylpyhuone on rauhoitettu peseytymiselle ja hengähtämiselle. Bauhausista löytyi pieneen tilaan sopiva hierova amme, jossa voi ottaa rentouttavia porekylpyjä tai pulahtaa saunan jälkeen viilentymään. Suihkuksi valittiin Hansgrohen Croma Select -suihkusetti, jossa on käsisuihku ja säädettävä sadesuihku. Sateen voimakkuutta voi säätää napinpainalluksella.

Kaunis yksityiskohta on vaalea jokikivilaatasta tehty seinä, joka sopii pelkistetyn harmaan lattialaatan ja valkoisen mattapintaisen seinälaatan (30 x 60 cm) seuralaiseksi. Kaikki seinälaatat hankittiin K-Raudasta, lattialaatta Bauhausista. 

Valaistus toteutettiin alakattoon upotetuilla led-valoilla, ja vuoden valoisina hetkinä tilaan tulee myös luonnonvaloa. Kodinhoitohuoneessa oli entuudestaan kattoon upotetut valaisimiset, jotka tuovat tilaan riittävästi yleisvaloa arkisten askareiden hoitoon. Tyyliä täydentämään peilien väliin hankittiin pelkistetyt Muuton E27-riippuvalaisimet.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Asukkaat ovat tyytyväisiä remonttiin. Toimivat pesutilat ja kodinhoitopiste helpottavat kiireitä.

– Parasta on se, että vessat ovat nyt vain vessatoimintoja varten, ja koko perheen osalta kaikki hiustenlaitto ja meikkaukset sujuvat tässä tilassa, jonne kukaan ei voi lukittautua. Kylpyhuoneremontti on sujuvoittanut aamutoimiamme tosi kivasti, perheen äiti kertoo. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Teksti: Elina Turunen, kuvat: Seija Rajander