MAINOS

Kysely: Suomalaiset valitsevat nastarenkaat

Yleinen

Suomalaiset ovat nastakansaa, Ifin tekemästä kyselystä selviää. Autoilijoista 85 prosenttia valitsee talveksi nastarenkaat siinä missä 15 prosenttia luottaa kitkoihin. Puolella on käytössään alle kaksi vuotta vanhat renkaat, mutta joka kymmenes ajaa vähintään viisi vuotta vanhoilla renkailla.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Talviset säät hoputtavat lähipäivinä viimeisetkin autoilijat talvirenkaiden vaihtoon. Vakuutusyhtiö Ifin kyselyn mukaan 85 prosenttia suomalaisautoilijoista vaihtaa autoonsa nastarenkaat, kun 15 prosenttia suosii kitkarenkaita. Kitkarenkaiden käyttö on suosituinta Uudellamaalla, jossa kitkoilla ajelee yli 20 prosenttia kuskeista. Tiedot perustuvat Ifin talvirengaskyselyyn, johon on vastannut 49 000 suomalaista lokakuusta lähtien. 

Pääkaupunkiseudulla ammattilaiset vaihtavat renkaat

Tyypillisesti suomalaiset vaihtavat renkaat itse, mutta myös ulkopuolisten apuun luotetaan, etenkin kaupunkiseuduilla. Joka toinen vaihtaa renkaat itse, joka neljäs ostaa renkaiden vaihdon palveluna ja joka viides pyytää apua muilta. Erityisen usein renkaidenvaihtopalveluita käytetään Uudellamaalla, jossa joka kolmas vaihdattaa renkaat ammattilaisilla. 

Kovettuneet renkaat ovat vaaralliset

Kyselyn mukaan joka kymmenes suomalainen ajaa vähintään viisi vuotta vanhoilla renkailla. Moni ei tiedä, että talvirenkaiden turvallisuuteen vaikuttavat riittävän urasyvyyden ja nastojen määrän lisäksi renkaiden ikä. Renkaiden kumiseos kovettuu iän myötä, ja samalla renkaiden pito heikkenee. Renkaiden käyttöiäksi suositellaan enintään kuutta vuotta valmistumisajankohdasta. 

Näin säilytät renkaita oikein >

Lisätietoja:

Vahinkovakuutusyhtiö If

www.if.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Lähde: Mynewsdesk

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

autoilu kitkarenkaat nastarenkaat talviautoilu talvirenkaat