MAINOS

Kyselytutkimus: Keittiöllä suuri vaikutus kodin ostopäätöksessä

Keittiö

Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä huoneista, ellei jopa tärkein, sillä se vaikuttaa merkittävästi asunnon osto- ja vuokrapäätökseen. Lähes 70 prosenttia suomalaisista sanoo, että keittiö vaikuttaa asunnon valintaan paljon tai melko paljon. Tämä selviää Suomen suurimman keittiötoimijan Novartin Kantar TNS:llä teettämästä kyselytutkimuksesta*. 

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Etenkin nuoret aikuiset ja pääkaupunkiseudulla asuvat pitävät keittiötä tärkeänä – keittiön perusteella tehdään sekä ostopäätös että vuokra-asunnon valinta. Jopa 36 prosenttia suomalaisista ja 43 prosenttia pääkaupunkiseutulaisista valitsisi asunnon kodikseen vain, jos keittiö miellyttää.

– Tutkimustuloksissa jopa hieman yllätti, että kuinka tärkeä keittiö on nuorille aikuisille. Alle 30-vuotiaista noin 80 prosenttia kertoo valitsevansa kodin keittiön perusteella, kertoo Novart Oy:n kaupallinen maajohtaja Annika Vainio.

Lähes joka kolmas suomalainen (33 %) ja pääkaupunkiseudulla lähes puolet (42 %) harkitsee asunnon vaihtoa.

– Uuden kodin ostaminen tai vuokraaminen on monien mielessä. Keittiön merkitys asunnon ostopäätöksessä ja vuokra-asunnon valinnassa on aivan merkittävä, siksi mekin teemme tiiviisti yhteistyötä rakennusyhtiöiden kanssa jo silloin, kun asuntoja suunnitellaan rakennettavaksi, toteaa Vainio.

Keittiö vaikuttaa myös uudisasunnon ostamiseen – erityisesti nuorilla

37 prosenttia suomalaisista on joskus ostanut asunnon, jossa on uusi keittiö. Heistä jopa puolet (49 %) kertoi, että keittiö vaikutti ostopäätökseen erittäin paljon tai melko paljon. 

Uusi keittiö vaikuttaa etenkin alle 40-vuotiaiden ostopäätökseen. Alle 30-vuotiaista 86 prosenttia ja alle 40-vuotiaistakin 61 prosenttia vastasi, että uusi keittiö vaikutti ostopäätökseen erittäin paljon tai melko paljon.

14 prosenttia suomalaista haluaisi päästä suunnittelemaan keittiön alusta asti itse, mutta silti keittiön täytyy olla omiin tarpeisiin toimiva ja sen täytyy miellyttää silmää. 

– Keittiö on kodin sydän ja monen asian on loksahdettava paikoilleen, että keittiö on käytännössä toimiva ja mieluinen. Keittiöiden toimivuuteen vaikuttavat luonnollisesti keittiökalusteiden optimaaliset tuote- ja materiaaliratkaisut sekä sijoittelu. Tämän lisäksi keittiössä on tärkeää, että se tuntuu omalta. Parhaiten se toteutuu tilanteissa, joissa asukas pääsee jo rakennusvaiheessa valitsemaan tietystä valikoimasta itselleen sopivan keittiömallin. Aina se ei ole mahdollista, ja siksi on hyvä, että rakennusliikeasiakkaidemme kanssa varmistamme hyväksi havaitut, optimaaliset keittiöratkaisut monen vuoden kokemuksen pohjalta, sanoo Vainio.

* Tutkimus toteutettiin 21.–27.8.2020 välisenä aikana Kantar TNS:n viikkovastaajapaneelissa. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1 002 suomalaista (15–79-vuotiaat, pl. Ahvenanmaan maakunnassa asuvat).

Novart Oy, novart.fi

Lähde: ePressi.com, kuva: Petrakeittiöt

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

asuntokauppa keittiö keittiöidea keittiöideat keittiökalusteet keittiön remontointi keittiön remontti keittiöremontti


Lisää samasta aiheesta