MAINOS

Jaa sosiaalisessa mediassa

Hirsiseinän eristys ja höyrynsulku

Hei,

Olemme remontoimassa vanhaa hirsirunkoista taloa. Seinien rakenne tällä hetkellä ulkoapäin on: ulkoverhoilu, ilmarako, tuulensuoja n. 20mm, koolaus, jonka sisällä 50mm villaa, hirsi, koolaus, höyrynsulkumuovi ja lastulevy.

Kysymykseni koskee rakenteen toimivuutta ja tuota muovia hirren sisäpinnassa. Talon 80-luvun rakennuspiirustuksissa lukee, että eristekerroksen paksuus on 70mm, mutta näen tuuletusraosta vain tuulensuojalevyn pinnassa. Oletettavasti sen alla on vihertävä mineraalivilla, jota on myös talon yläpohjassa. Kannattaako höyrynsulku poistaa sisäpinnalta ja korvata esim. ilmansulkupaperilla?

-KimAsiantuntija vastaa

En näe ongelmia rakenteen toimivuudessa joten höyrynsulkumuovia ei ole tarvetta vaihtaa paperiin tai muutenkaan korjata rakennetta, mikäli rakenteessa ei ole ollut mitään ongelmia. Paperi läpäisee enemmän vesihöyryä ja se ei edistä tämän rakenteen toimivuutta. Kosteus kulkee sisäilmasta ulkoilmaan ja mitä tiiviimpi rakenne sisäpinnassa on, sitä vähemmän kosteutta pääsee rakenteeseen. Kosteus ei sinänsä ole ongelma rakenteessa, kunhan se pääsee kuivumaan sieltä pois, mutta mitään hyötyä sillä ei saavuteta, että kosteutta päästetään rakenteeseen.

– Jussi Jokinen, Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER tuotekehityspäällikkö

Kuva: Pixabay


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

eriste eristys eristäminen eristää höyrynsulku höyrynsulkumuovi ISOVER Saint-Gobain