MAINOS

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisäeristys

Hei.

Olen aloittamassa lisäeristyksen teon vuonna 1970 valmistuneeseen taloon sisäpuolelle seinille. Ulkopinta on tiiliä ja eristys villaa, jonka päällä on sisäpuolella muovipintainen ruskea paperi ja pintana Haltex-levy? Lisäeristykselle tilaa on mahdollisesti 5-8 cm. Vanhat Haltex-levyt puretaan pois.

Onko lisäeristys viisainta tehdä lisäkoolauksella ja 50 mm villalla? Miten suosittelet eristyksen tehtävän ja millä tarvikkeilla? Talossa ei ole ilmastointia.

-Kai-MarkusAsiantuntija vastaa

Rakennusten sisäpuolinen eristäminen on aina tarkkaa puuhaa, jotta ei tehdä vahinkoa rakenteen kosteustekniselle toiminnalle. Liian paljon eristettä sisäpuolelle asennettuna voi aiheuttaa vanhan rakenteen kostumisen ja mahdollisen mikrobiongelman. Seuraava ohje onkin yleisluontoinen ja olisi hyvä käydä suunnitelma läpi rakennusfysiikkaa ymmärtävän korjausrakennesuunnittelijan kanssa ennen työhön ryhtymistä.

Halltex-levyn poiston jälkeen tulisi arvioida olemassaolevan ilmansulun kunto ja laatu. Jos paperi on ehjä ja hyväkuntoinen, se voidaan yleensä jättää paikoilleen. Uudella lisäeristeellä kun ei ratkaista koko rakenteen ilmatiiviyttä katon ja lattian liitoskohtineen. Mahdolliset reiät ja repeämät tulee paikata esim. Vario-ilmatiiviysjärjestelmän KB1-teippiä käyttäen.

Paperin päälle asennetaan ISOVER Vario InLiner lisäeriste, joka on lämmöneristävyydeltään noin puolet parempi eriste kuin Halltex. Seinän paksuus kasvaa noin 5-6 cm riippuen eristeen päälle tulevien koolauspuiden korkeudesta ja poistettavan Halltexin paksuudesta.

Lisätietoa tuotteesta ja sen käytöstä tästä linkistä ja tuote-esitteestä. Rakennuksen ilmanvaihto ei saa heikentyä lisäeristyksen seurauksena ja riittävä korvausilman saanti, tarvittaessa uusien korvausilmaventtiilien asentamisella, on turvattava riippumatta onko rakennuksen ilmanvaihto painovoimainen vai koneellinen poisto.

Lue lisää ISOVER Vario InLiner lisäeristeestä >>

– Kimmo Huttunen, RI, Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER -suunnittelijapalvelu

Kuva: Isover


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

eriste eristys ISOVER koolaus kysy asiantuntijalta lisäeriste lisäeristys