MAINOS

Jaa sosiaalisessa mediassa

Mökin lautalattian uusiminen

Mökkimme on perustettu betoniharkkojen varaan, eli nurkissa sekä keskellä on betoniharkot, joiden varaan on asennettu lankkuperusta sekä sen päälle varsinainen lautarimoista tehty lattia. Olen katsonut mökin alle ja huomannut, että siellä on myös valettua betoniperustaa keskemmällä mökkiä.

Tarkoituksemme on vaihtaa vanha laudoitus uuteen, parkettityyliseen lattiaan. Miten kylmyyden ja kosteudeneritys maasta on hoidettava? Lattiapinta on todennäköisesti sitten jo helpompi asia toteuttaa.

-RistoAsiantuntija vastaa

Hei!

Tuulettuvan alapohjan tilan lämmöneristetty rakenne on tyypillisesti tämänkaltainen ja ohessa on esitetty myös tuotteet esimerkin omaisesti:

Sisäpinta (esim. lauta tai parketti tarvittavine alusmateriaaleineen ja aluslevytyksineen)

Puukoolaus tarvittaessa (usein tarvitaan lattian suoristamiseksi ja muutenkin)

Höyrynsulku (esim. ISOVER Vario Xtra), hyvin teipattu/tiivistetty reunoilta ja läpivienneistä sekä tietysti saumat

Puurunko ja lämmöneriste (esim. ISOVER PREMIUM 33)

Tuulensuojalevy (esim. ISOVER FACADE) joko puurungon välissä tai alapuolella (joskus voi olla työläs asentaa alapuolelle)

Ryömintätila

Ryömintätilassa ei saa olla vettä tai ylimääräistä rakennusjätettä. Tarvittaessa ja mikäli se on mahdollista (ja myös suositeltavaa yleisellä tasolla), ryömintätilan maanpintaan on hyvä tehdä kapillaarikatko ja lämmöneristys kevytsorasta, paksuus noin 20 cm, jos tilaa vaan on. Vanhoissa kohteissa tila on usein aika rajoitettu. Mikäli jyrsijöitä esiintyy paljon, niiden pääsemistä ryömintätilaan on hyvä estää/rajoittaa tai sitten jopa suojata tuulensuojalevy jollain tiheäsilmäisellä teräsverkolla.

– Jussi Jokinen, Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER tuotekehityspäällikkö

Kuva: Pixabay


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

ISOVER lämmöneriste lämmöneristys Saint-Gobain Saint-Gobain Isover