MAINOS

Jaa sosiaalisessa mediassa

Nollajohdolle jatkoa

Talossa on sähkökeskus posliinisulakkeilla. Talon rakennusvuosi 1983. Johdonsuojakatkasijaa ei ole, vaikka eri sulakkeiden kautta menee samaa putkea pitkin eri vaiheet, kattolämmitys verkkoon. Kattolämmitys ei enää toimi, on laitettu lämmityspatterit tilalle. Patterit on kaksoiseristetty, niihin ei voi eikä tarvitse kytkeä maadoitusjohtoa. Autotallissa on aikaisemmin kirjottamani johdot laitettu valaistukselle ja lämmityspattereille ei sulakkeet, johdot on samassa putkessa, nyt on kahdet nollajohdot samassa putkessa. Kattolämmitysverkossa on yhteinen nollajohto, joten tarviiko siten autotallissa kahta nollajohtoa.

-KariAsiantuntija vastaa

Ensimmäiseksi huomautan, että tällaisen asennusjärjestelyn mietintä on ehdottomasti ammattilaisen työtä.

Tällainen toteutus on mahdollista, mutta se aiheuttaa useita riskejä, joten lähtökohtaisesti tätä ei suositella. Riskeinä on mm. eri ryhmien sekoittuminen sekä epäselvyyksien riskit seuraavilla kerroilla, kun asennuksia käsitellään. Yksi mahdollinen seuraus on myös nollajohdon ylikuormittuminen.

Toteutuessaan nämä riskit johtavat sähköiskun ja palon vaaraan.

– tekninen asiantuntija Matti Orrberg, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry / Löydä sähkömies -palvelu

Oikeudet omaavien sähköasennusliikkeiden yhteystiedot ovat paikkakuntakohtaisesti haettavissa www.löydäsähkömies.fi -palvelusta.

Kuva: Pixabay


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

0-johto Kysy sähkäriltä kysy sähkömieheltä löydä sähkömies nollajohto STUL Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry