Jaa sosiaalisessa mediassa

Puukoolatun lattian eristäminen

Millainen eriste puukoolattuun 80-luvun lopun lattiaan? Yhdessä huoneessa edistämässä purettaessa tunkan hajua. Ei mitään näkyvää. Mikrobitutkimus osoitti heikko viite vauriosta. Nyt lattiat purettu kauttaaltaan. Ja puukoolauksen uusitaan, nostetaan irti betonista. Mikä eriste paras? Aiemmin oli lasivilla.

-EristäjäAsiantuntija vastaa

Hei!

Uuden puukoolauksen ja betonilaatan väliin on tehtävä kapillaarikatko esim. bitumikermisuikaleista (ei kauttaaltaan kermiä laatan päälle).

Puukoolauksen välissä lämmöneristeenä suositellaan käytettäväksi ISOVER KL-33 tuotetta ja sen sisäpuolelle höyrynsuluksi ISOVER Vario Xtra höyrynsulkua, jolla on kyky suodattaa haitallisten hajujen pääsemistä sisäilmaan vanhasta rakenteesta. Höyrynsulku tulee asentaa rakenteeseen tiiviisti (reunat tiivistettävä huolellisesti seinärakenteeseen ja mahdolliset läpiviennit myös) ja uusi lattiarakenne tulee tehdä niin, että höyrynsulun läpi ei tule turhia kiinnityksiä/reikiä, jotka heikentävät rakenteen ilmatiiviyttä.

– Jussi Jokinen, Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER tuotekehityspäällikkö

Kuva: Pixabay


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

eristys eristää höyrynsulku ISOVER lattia lattiamateriaali lattiamateriaalit lattiarakenne lämmöneriste lämmöneristys puukoolattu puukoolaus Saint-Gobain Saint-Gobain Isover