Jaa sosiaalisessa mediassa

Reitittimen maadoitus

Minulla on Internet-reititin, jossa on metallinen kuori ja takana ruuvi maadoitusjohtoa varten. Reititin olisi tarkoitus kiinnittää teleasennuskaappiin.

Onko maadoitukselle tarvetta, kun laite itsessään koskettaa kuitenkin teleasennuskaappia? Jos on - tai se on syytä varmuuden vuoksi tehdä - niin saanko itse maallikkona kytkeä reitittimen suoraan kaapin maadoituskiskoon (jonne näyttäisi muitakin keltavihreitä johtoja menevän)?

-PatrickAsiantuntija vastaa

Hei Patrick!

 

Kiitos kysymyksestäsi.

Tietämättä tarkalleen, millaisista laitteista on kysymys, totean, että pääsääntöisesti kuluttajalaitteita ei tarvitse kytkeä lisämaadoitukseen.

Näiden maadoitus hoituu maadoitetun sähkösyötön (pistotulppa) kautta. Toki kannattaa vielä katsoa tarkasti läpi laitteen valmistajan ohjeet, mutta olivatpa ne millaiset tahansa, sähkökeskuksia ei saa avata itse.

Teleasennuskaappiin tai oikeammin ns. kotijakamoon on luvallista laittaa aktiivilaitteita ja kytkeä ne. Näille kotijakamossa on pistorasiat.

– tekninen asiantuntija Jenna Kauppila, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry / Löydä sähkömies -palvelu

Oikeudet omaavien sähköasennusliikkeiden yhteystiedot ovat paikkakuntakohtaisesti haettavissa www.löydäsähkömies.fi -palvelusta.

Kuva: Pixabay


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Kysy sähkäriltä kysy sähkömieheltä löydä sähkömies maadoitettu maadoittaa maadoitus reititin STUL