Jaa sosiaalisessa mediassa

Rossipohjan eristys

Miten on parasta eristää rossipohja. Alapohjassa näkyy terveet hirret ja laudoitus. Voiko hirsien väliin asentaa eristyslevyt? Voiko eristyslevyt laittaa alapohjan laudoitukseen kiinni vai tarvitseeko jättää ilmarako?

-RaimoAsiantuntija vastaa

Oikeaoppinen tapa eristää tuulettuva alapohjarakenne on seuraava:

Ilman- ja höyrynsulku pitää asentaa lämmöneristeen sisäpuolelle joko olemassa olevan lattialaudoituksen sisä- tai ulkopuolelle. Jos sisäpuolelle ei olla tekemässä muutostöitä (uutta lattiaa), niin jäljelle jää asentaminen ulkopuolelle. Ulkopuolelta eli alapuolelta höyrynsulku asennetaan lattiapalkkien väliin suikaleina ja tiivistetään lattiapalkkeihin teippaamalla, liimaamalla ja tarvittaessa voi käyttää apuna jotain puurimoja, joilla saa tehtyä puristusliitokset. Suosittelen tähän älykkäästi toimivaa ISOVER Vario höyrynsulkua.

Lämmöneristeet kiinni höyrynsulkuun ja lattialaudoitukseen (olemassa olevien lattiapalkkien väliin), esim. ISOVER PREMIUM 33, paksuus palkiston mukainen. Ilmarakoa ei tule jättää, koska se heikentää rakenteen lämmöneristävyyttä.

Hirsipalkkien alapuolelle asennetaan tuulensuoja, esim. tuulensuojaeriste ISOVER FACADE, paksuus 30 tai 50 mm (tai FACADE EJ 25 mm), tuulensuojapinta ulospäin ja saumat teipataan FACADE-teipillä.

– Jussi Jokinen, Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER tuotekehityspäällikkö

Kuva: Pixabay


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alapohja alapohjan eristys alapohjan eristäminen eriste eristys eristäminen eristää ISOVER rossipohja Saint-Gobain Saint-Gobain Isover