MAINOS

Jaa sosiaalisessa mediassa

Sähköpatterit ja pitkät verhot

Hei, Olen muuttamassa uuteen kotiin jossa on 2008 vuoden termostaatilla säädettävät sähköpatterit makuuhuoneissa. Lähipiirissä todettiin, että verhot eivät saa yltää 5-10 senttiä lähemmäs patteria ja täyspitkät verhot, jotka laskeutuvat pattereiden ”päälle”, ovat täysin kiellettyjä, koska tämä on vastoin paloturvallisuusmääräyksiä. Pitääkö tämä paikkansa?

-H84Asiantuntija vastaa

Yksiselitteisesti ei missään laissa tai standardissa kielletä sähkölämmittimien (eli sähköpatterien) peittämistä, mutta lähtökohtaisesti kaikki lämmittimet ovat sen tyyppisiä, että niiden peittäminen aiheuttaa vaaraa.

Ensisijaisesti asiaa pitää siis tarkastaa valmistajan ohjeista. Yleensä tuotteessa itsessään on merkintä/varoitus tästä asiasta. Jos ei parempaa tietoa löydy, niin lähtökohta on että lämmittimien ilmankierto ei saa häiriintyä.

Energiatehokkuuden kannalta pitkät verhot voivat aiheuttaa myös lisäkulutusta, kun ilman kierto häiriintyy ja tulee esimerkiksi vedon tunnetta, jonka takia lisätään lämmityksen tehoa.

— tekninen asiantuntija Matti Orrberg Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Löydä sähkömies -palvelusta

Oikeudet omaavien sähköasennusliikkeiden yhteystiedot ovat paikkakuntakohtaisesti haettavissa www.löydäsähkömies.fi -palvelusta.

Kuva: Pixabay


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Kysy sähkäriltä kysy sähkömieheltä löydä sähkömies makuuhuone patteri patterit STUL Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto