Jaa sosiaalisessa mediassa

Schneider Exxact DALI -valonsäätimen asennus?

Pystyykö tavallinen remontoija asentamaan itse Schneider Exxact DALI -valonsäätimen 2000-luvulla rakennetussa kerrostaloasunnossa vanhan seinässä olevan keinukatkaisijan tilalle? Ovatko koot standardeja ja periaatteessa uuden säätimen pitäisi sopia vanhan paikalle? Vanhaan katkaisijaan tulee seinästä 2 johtoa (+maa?). Onko jotain huomion arvoista joka pitäisi tietää. Kattovalaisimen valmistaja sanoo, että DALI säädin sopii valaisimelle.

-PasihyAsiantuntija vastaa

Kiitos kysymyksestäsi liittyen valonsäätimen asentamiseen!

Seinässä olevan johdollisen keinukatkaisijan korvaaminen uudella valonsäätimellä on sähkötyötä ja vaatii sähköalan koulutuksen omaavan henkilön paikalle. Remontoija saa ainoastaan irrottaa tällaisen laitteen kannen tai kehyksen, kun laite on jännitteetön, esim. maalauksen ajaksi, mutta hän ei saa irrottaa tai kiinnittää uutta laitetta. Samaan sarjaan kuuluvien tuotteiden asennus- ja ulkomitat ovat yleensä keskenään samoja, joten teknisesti vaihtaminen varmaankin onnistuu. Kattovalaisin, jossa on DALI-ohjattava virtalähde toimii lähtökohtaisesti DALI-säätimellä.

Jos tarvitset asentajayhteystietoja, niin ole yhteydessä meihin, ja kerro missä päin Suomea olet. Aukioloaikamme ovat ma, pe, klo 8.30-15.30 ja ti, to, klo 8.30-17 ja la klo 10-14. LedStoren myymälän numero on 045 251 4510, ja sähköposti tulee perille osoitteeseen myynti@ledstore.fi.

Ystävällisin terveisin,

Lamppukauppa Led Store Oy

Kuva: Schneider Electric


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Exxact DALI LedStore Ledstore.fi Schneider valonkatkaisija valonsäädin