Jaa sosiaalisessa mediassa

Seinien lisälämmöneristys

Olemme teettämässä julkisivuremonttia ja mietityttää, miten saadaan tietää mikä materiaali ja miten paksu eristys olisi sopiva meidän taloon (-52 rakennettu rintamamiestalo)?

-ToniAsiantuntija vastaa

Puurunkoisen talon ulkopuolinen lisäeristys tulee aina tehdä hyvin vesihöyryä läpäisevällä ja heikosti kosteutta sitovalla eristeellä ja tähän tarkoitukseen soveltuvat hyvin erilaiset mineraalivillatuulensuojalevyt kuten ISOVER FACADE.

Ulkopuolisen lisäeristyksen seurauksena vanha rakenne pääsee lämpimämpään tilaan ja sen kautta kuivempiin olosuhteisiin, jolloin vanhan rakenteen kosteustekninen toimivuus paranee. Vanha ulkoverhous tulee yleensä poistaa ja rakenne purkaa vanhaan puurungon ulkopuoliseen (vino)laudoitukseen saakka (rakenteissa paljon eroavaisuuksia, joten täysin yleispätevää ohjetta vaikea antaa).

Lisäeristeen paksuudeksi voisin suositella vähintään 50 mm, mutta eriste voi mahdollisesti olla paksumpikin. Räystäiden ja ikkunoiden osalta rakenteen paksuneminen tulee kuitenkin ottaa huomioon. Julkisivun ja uuden lämmöneristeen/tuulensuojan väliin tulee jättää tuuletusrako ja sen päälle voi tehdä uuden puuverhouksen tai halutessa muunkin julkisivumateriaalin.

Terveisin,  

– Jussi Jokinen, Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER tuotekehityspäällikkö

Kuva: Pixabay


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

ISOVER julkisivu julkisivuremontti lisäeristys lisäeristäminen Saint-Gobain Saint-Gobain Isover