Jaa sosiaalisessa mediassa

Ulkopistorasian maakaapeli

Ostin ulkopistorasiaa varten maakaapelia ja kaivoin sen maahan. Sitten vasta aloin katsomaan kaapelin poikkileikkausta, joka näyttää aika pieneltä. Pakkauksessa oli merkintä 2×1,5+1,5. Mitä tuo pakkauksen merkintä tarkoittaa ellei johdon paksuutta? Mittaamatta väittäisin ettei johto voi olla kuin 1 mm halkaisijaltaan. Kuinka paksu/ohut johto riittää kohtuullisesti virtaa kuluttavalle laitteelle (esim. auton moottorilämmitin + sisätilanlämmitin)? Joudunko vaihtamaan pistorasian valaisimeksi, kun ei kaapelia viitsisi metrin syvyydestä poiskaan kaivaa?

-KaukoAsiantuntija vastaa

Maakaapelin asentaminenkin on sähköalan ammattilaisen työtä. Kaapelin poikkipinta-alavaatimus riippuu asennuspaikan olosuhteista sekä suojaavan joko sulakkeen tai johdonsuojakytkimen nimellisarvosta (koosta). Sähköalan ammattilainen arvioi tarvittavan kaapelin vahvuuden kuormituksen, olosuhteiden perusteella ja valitsee suojalaitteen, jotta asennuksen suojauksesta tulee toimiva (kuormitus/oikosulkusuojaus).

— tekninen asiantuntija Jenna Kauppila Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n Löydä sähkömies -palvelusta

Oikeudet omaavien sähköasennusliikkeiden yhteystiedot ovat paikkakuntakohtaisesti haettavissa www.löydäsähkömies.fi palvelusta.

Kuva: Pixabay


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Kysy sähkäriltä kysy sähkömieheltä maakaapeli moottorilämmitin sisätilalämmitin STUL Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry