MAINOS

Jaa sosiaalisessa mediassa

Valoryhmän ohjaus toisen valoryhmän kanssa

Talossamme on useampi ulkovaloryhmä joilla on omat ohjauksensa joko hämärätunnistimella, liiketunnistimella tai sitten pelkillä katkaisimilla.

Mielellään vähän yhdistelisi näiden toimintoja, joten olisiko sellainen toteutettavissa jotenkin järkevästi, että valoryhmä 1 ohjautuu aina liiketunnistimella, mutta valoryhmän valot palaisi myös aina kun valoryhmä 2 palaa (jossa ajastimella varustettu hämäräkytkin)

Ryhmät siis nyt omien sulakkeiden takana, eli eivät liity toisiinsa mitenkään tällä hetkellä.

Logiikka siis vielä ehkä selkeämmin näin: Kun Valoryhmä 2:sen (kellollinen) hämärätunnistin sytyttää valot, syttyisi myös ryhmän 1 valot. Ja kun valoryhmä 2:sen hämärätunnistin sammuttaa sisäisellä kellolla yöksi valot niin ryhmä 1 sammuu myös. Mutta kuitenkin aina kun valoryhmä 2 on pimeä ryhmä 1:stä ohjaa liiketunnistin.

-JukkaAsiantuntija vastaa

Hei,

Näkemättä sähkökeskusta ja olemassa olevia asennuksia en pysty tarkasti arvioimaan ja suunnittelemaan, miten tuo on toteutettavissa.

Lähtökohtaisesti uskallan kuitenkin sanoa, että kyllä tuollainen ohjaus on mahdollista toteuttaa.

Suosittelen, että kutsut oikeudet omaavan sähköurakoitsijan sinne paikan päälle katsomaan, miten asennukset on nyt tehty ja mittaamaan, riittävätkö sähkökeskuksen tehot jne.

Ammattilainen osaa arvioida parhaan tavan toteuttaa toivomasi ohjaus ja antaa hinta-arvion toteutuksesta. Ammattilaisten yhteystietoja saat www.löydäsähkömies.fi hakupalvelusta.

– tekninen asiantuntija Jenna Kauppila, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry / Löydä sähkömies -palvelu

Oikeudet omaavien sähköasennusliikkeiden yhteystiedot ovat paikkakuntakohtaisesti haettavissa www.löydäsähkömies.fi -palvelusta.

Kuva: Pixabay


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Kysy sähkäriltä kysy sähkömieheltä löydä sähkömies STUL Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry sähkömies sähkömies vastaa