MAINOS

Huollettu lämmitysjärjestelmä pienentää asumiskustannuksia

Lämmitys

Muista huoltaa LVI-laitteet ja varmistaa, että lämmitysjärjestelmä toimii moitteettomasti, kun syksy aloittaa rakennusten lämmityskauden.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

– Toimiva LVI-järjestelmä lisää asumisviihtyvyyttä ja pitää lämmityskustannukset kurissa. Jos oma taito ei riitä, apua saat paikkakuntasi LVI-liikkeistä, toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä tietää.

Samalla kun lämmitysjärjestelmä laitetaan kuntoon, on hyvä puntaroida rakennuksen energiatehokkuusasioita.

Lämmitysjärjestelmä kuntoon – tee näin

  • Syyshuolto kannattaa aloittaa tarkastamalla lämmitysjärjestelmä automatiikan ja pumppujen toiminnan osalta sekä uusimalla rikkoontuneet osat esim. termostaattiset patteriventtiilit.
  • Samalla tutkitaan ilmanvaihtojärjestelmien suodattimien ja venttiilien puhtaus sekä automatiikan toiminta.
  • Seuraavaksi katsastetaan lämpimän käyttövesiverkoston painetaso ja lämpötila sekä vesijohtokalusteiden kunto: vuotavat ja vettä törsäävät kalusteet kannattaa vaihtaa nykyaikaisiin vettä säästäviin.
  • Mikäli rivi- tai kerrostalohuoneistojen lämpötiloissa on usean asteen eroja, lämmitysjärjestelmän perussäätö on paikallaan.

Lämmitystapamuutos lisää energiatehokkuutta

Lämmitysjärjestelmä Hybridilämmitys

Tämän lämmitysjärjestelmän keskipiste on hybridivaraaja, jota voidaan lämmittää takalla, aurinkokeräimillä, ilma-vesilämpöpumpulla ja sähkövastuksella.

Syyshuollon yhteydessä kannattaa myös miettiä vanhan rakennuksen energiatehokkuuden parantamista taloteknisin toimenpitein.

– Käytännön toimenpiteitä ovat mm. lämmitystapamuutokset, joissa lisätään uusiutuvan energian käyttöä, sekä ilmanvaihtojärjestelmän uusiminen ja rakennuksen ulkovaipan tiivistäminen, Ylönen kertoo.

– Korjausrakentamisen energiatehokkuusmääräykset edellyttävät energiatehokkuuden parantamista luvanvaraisten korjaushankkeiden yhteydessä. Tahmea uudisrakentaminen vapauttaa osaavaa työvoimaa korjaushankkeisiin, eli nyt niitä kannattaa käynnistää.

 

Lisätietoja: LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry, www.lvi-tu.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

energiaremontti lämmitysjärjestelmä lämmitysjärjestelmän huolto