MAINOS

Lämmityskustannukset saattavat yllättää – lue asiantuntijan vinkit!

Lämmitys

Uutta kotia hankittaessa ensimmäinen mieleen tuleva asia ei välttämättä ole energiankulutus. Niinpä lämmityskustannukset saattavat yllättää ikävästi ensimmäisenä talvena omakotitaloon muutettaessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Lämmityksen osalta tärkeintä on huomioida toisaalta tekijät, jotka vaikuttavat lämmöntarpeeseen ja toisaalta lämmöntuoton tehokkuuteen, toisin sanoen paljonko lämpöä saadaan eurolla.

Lisää asumismukavuutta tehokkaasti

Asumismukavuus kasvaa, kun opetellaan asumaan vanhassa talossa entisaikojen tapaan, eli pitämään myös sisällä enemmän vaatetta päällä ja lämpötila reilusti alle 20 asteen. Yksi tärkeä poikkeus on märkätilat. Märkätiloissa on syytä pitää vähintään 20 asteen lämpöä, jotta kosteus haihtuu tehokkaasti, eikä tiivisty seiniin.

On tärkeä ymmärtää, milloin ja miten eri lämmitysmuotoja kannattaa käyttää, jotta eurolla saa mahdollisimman paljon lämpöä. Nyrkkisääntönä on, että jos talossa on ilmalämpöpumppu, kannattaa sillä tuottaa lämmöstä mahdollisimman suuri osa aina, kun ulkolämpötila on lämpimämpi kuin -10 astetta.

Kolmas keino energiapommin kesyttämisessä ovat ajastimet. Kaikissa tiloissa ei yleensä tarvita tasaista lämpötilaa jatkuvasti, vaan niiden lämpötilaa voi laskea esimerkiksi arkipäivisin, jos ketään ei ole kotona.

MyyAsuntoni.fi on kattava asumisen verkkopalvelu, jossa on mukana lähes 600 kiinteistönvälittäjää. Lisäksi blogissa (blogi.myyasuntoni.fi) julkaistaan viikoittain mielenkiintoisia blogikirjoituksia eri alojen asiantuntijoilta asumiseen ja muuttamiseen liittyen.

Lähde: ePressi.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

koti kustannus lämmitys lämmityskustanus talo


Lisää samasta aiheesta