Laadukas korjausrakentaminen ja sujuvat hankkinat – lataa ilmainen opas

Talo

Millaista on laadukas korjausrakentaminen? Uusi sähköinen opas neuvoo, miten tilata ja toteuttaa hanke onnistuneesti ja laadukkaasti.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Millaista on laadukas korjausrakentaminen? Miten varmistua laadusta aina hankesuunnittelusta vastaanottoon ja käyttöönottovaiheeseen? Muun muassa näihin monia rivitalo- ja kerrostaloyhtiöitä askarruttaviin kysymyksiin vastaa Korjausrakentamispalveluiden hankintaopas taloyhtiöille, jossa korjausrakentamista ja sen laatuun liittyviä kysymyksiä käydään läpi taloyhtiön hallituksen ja isännöinnin näkökulmasta.

”Jotta korjausrakentaminen voi olla laadukasta, on tilaajan eli taloyhtiön osattava hankkia palveluita”, sanoo oppaan kirjoittaja, Kiinteistöliiton kehityspäällikkö Jari Virta. ”Korjaushankkeen läpivientiä helpottaa kaikissa vaiheissa se, että taloyhtiön hallitus ja isännöinti ovat perillä siitä, millaista on laadukas korjausrakentaminen.”

Korjausrakentaminen ja hankinnat sujuvat oppaan avulla – selaa opasta

Virta muistuttaa oppaassa, että rakentamisen laadusta puhuttaessa kiinnitetään usein päähuomio suunnittelun, tuotannon ja lopputuloksen tekniseen laatuun, mutta korjausrakentamisessa tulee huomioida myös toiminnallinen laatu eli se, miten korjaustyön aikainen ja sen jälkeinen toiminta hoidetaan. ”Korjausrakentaminen on suurelta osin asiakaspalvelua”, Virta huomauttaa.

”Osto-osaamisen puute on iso haaste taloyhtiömaailmassa. On tärkeää varmistaa hankkeen onnistumisen edellytykset heti alusta lähtien, ja tähän on kaivattu selkeitä ja tiiviitä ohjeita, joilla korjaushanke saadaan alusta alkaen oikeille urille”, kertoo Rakentamisen Laatu RALA ry:n toiminnanjohtaja Tuula Råman.

Lataa Korjausrakentamispalveluiden hankintopas >

Korjausrakentaminen

Lataa Korjausrakentamispalveluiden hankintopas.

Korjausrakentaminen taloyhtiössä – muista nämä

  1. Ennen hankkeiden aloitusta kiinnitä huomio kiinteistön nykytilaan ja korjaustarpeeseen.
  2. Laadi yksiselitteiset ja selkeät toimeksiannot, jotta palveluntuottajat voivat tehdä laadukkaita tarjouksia.
  3. Kiinnitä erityistä huomiota pätevien palveluntuottajien hankintaan.
  4. Laadi sopimukset aina kirjallisesti.
  5. Ole tarkkana sopimusten valvonnassa eli seuraa, että tehtyjä sopimuksia myös noudatetaan.

Lisätietoja:
Kiinteistöliitto, www.kiinteistoliitto.fi
Rakentamisen Laatu RALA ry, www.rala.fi

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

korjausrakentaminen saneeraus taloyhtiö


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: