MAINOS

Laadukkaat kylpyhuonekalusteet kestävät käyttöä ja katseita

Kylpyhuone

Kylpyhuonekalusteet valitaan usein ulkonäön perusteella, mutta toimivuuttakaan ei kannata unohtaa. Tyylikkään ja käytännöllisen kylpyhuoneen takaa laadukas kalustekokonaisuus altaineen, ja tyylin viimeistelee kaunis peili – joka voi jopa soittaa musiikkia!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kylpyhuoneen toimivat säilytysratkaisut ja valaistus sekä hyvä peili aloittavat jokaisen aamun vähän paremmin! Suomalaisten kylpyhuoneet ovat usein klassisesti sisustettuja. Selkeys, luonnonläheiset sävyt sekä musta ja valkoinen ovat monien kylpyhuoneiden kulmakiviä. Väriä kylppäriin voi tuoda vaikkapa saippuoilla, pyyhkeillä tai muilla kylpyhuonetekstiileillä.

Toimivuutta tyylistä tinkimättä

Kylpyhuone on usein monien toimintojen tila, joten myös kylpyhuonekalusteilta vaaditaan paljon. Ensimmäisenä onkin hyvä pohtia, mitä kaikkea kylpyhuoneessa tehdään. Onko tila varattu vain peseytymiseen vai onko siellä myös meikkipiste, parranajopaikka tai pyykkitupa?

Kylpyhuoneen ja WC:n kalusteet on yleensä tarkoitettu säilytykseen, joten kalustevalinnat kannattaa tehdä niin, että kaikelle tarpeelliselle löytyy sopiva säilytyspaikka. Laadukkaat kylpyhuonekalusteet kestävät roiskeita, eikä suihkulliseen tilaan kannata hankkiakaan muita kuin kosteutta kestäviä kalusteita. On hyvä myös miettiä kylpyhuonekalusteiden sijoittelua suihkuun nähden, jotta vettä ei turhaan roisku niiden päälle.

Jos kylpyhuoneremontin yhteydessä ei vaihdeta vesipisteitä, on kalustesijoittelun suunnittelu helpointa aloittaa allaskalusteesta ja sen jälkeen miettiä muita kalustevalintoja.

marilyn_jpg Susa_kphryhma_jpg

Kylpyhuonekalusteiden muotoilu vaikuttaa paljon kylpyhuoneen tunnelmaan. Jos haet romanttista tyyliä, on esimerkiksi Otsosonin Marilyn-sarja hyvä valinta sen pehmeiden muotojen ansiosta. Sekä Marilynissä että Susa-sarjassa valikoimaan kuuluu kaksi erilaista ovimallia, sileä ja kehyksellinen.

Modernimpaa ilmettä hakevalle sopivat vaikkapa Aalto-kalusteet, jotka on helppo sijoittaa pieneenkin tilaan. Toimiva kokonaisuus syntyy, kun allaskaappiin yhdistetään korkeat kaapistot ja peilit. Todellinen katseidenpysäyttäjä puolestaan on Aava. Altaassa on aivan uudenlainen mattapinta, joka tuntuu miellyttävältä ja näyttää hyvältä. Kaapin matalan mitoituksen ansiosta kylpyhuoneesta tulee ilmava ja avara. Linjakas Minimeri ja Meri on helppo yhdistellä moneen erikokoiseen tilaan.

Luonnonläheiset värit tuovat kylpyhuoneisiin rauhallisen tunnelman. Aalto-, Aava- ja Minimeri-kylpyhuonekalusteisiin on valittavana kolme eriväristä ovimallia: tunnelmallinen tummanharmaa puunsyy, rustiikkinen riihi ja raikkaan valkoinen. Kalusteissa on vaimennetut laatikot, joka sulkeutuvat pehmeästi ja kätkevät sisäänsä runsaasti säilytystilaa.

miniclever_pysty

Myös Minicleverissä on moderni ja puhdaslinjainen muotoilu. Altaan syvyys on vain 310 mm, joten se soveltuu erinomaisesti myös ahtaisiin tiloihin. Tässä näppärässä tilaihmeessä on kuitenkin yllättävän paljon säilytystilaa.

Skandinaavista ja maanläheistä tyylikkyyttä hakevan valinta on WitkaWood-mallisto, joka on suunnittelija Ville Witkan kanssa yhdessä luotu kalustekokonaisuus. Idean pohjana on kotimainen vaneri, joka kulkee läpi kaikkien WitkaWood-mallien. Kauniin koivuvanerin ajattomuus haastaa hetken trendit ja on klassikko modernilla tavalla.

Serenity-sarjan erikoisuutena puolestaan on vaihtopaneeli, jolla voidaan muuttaa kalusteen ilmettä helposti. Kalusteen mukana toimitetaan valkoinen, musta ja punainen paneeli.

Kaikki kalusteet ovat valmiiksi kasattuja ja allas, vetimet, jalat ja vesilukko toimitetaan yhdessä kalusteen kanssa. Ovissa ja vetolaatikoissa on vaimennus, jotta sinun ei tarvitse kuunnella ovien pauketta aamutoimillasi.

malja-allas

Kylpyhuoneen altaat

Kylpyhuoneen lavuaarin valinnassa kannattaa panostaa kestävään materiaalin, joka sietää kovaa kulutusta ja erilaisia kemikaaleja aina hammastahnasta pesuaineisiin. Altaan kokoa miettiessä on hyvä kiinnittää huomiota käyttötarkoitukseen: kasvojen pesemiseen tarvitaan iso allas, mutta jos lavuaarissa on tarkoitus pestä vain käsiä, pienempikin koko riittää. Toisaalta jos tilaa on, ei koossa kannata pihistellä.

Otsosonin allasvalikoimassa löytyy jokaiseen kylpyhuoneeseen sopiva vaihtoehto. Tyylikäs vaihtoehto on posliininen malja-allas, jonka voi asentaa kaapin, tason tai laatikoston päälle. Malja-allas on tilaa säästävä ratkaisu pieneenkin tilaan, sillä altaan ympärille jää runsaasti käytännöllistä laskutilaa.

Valumarmorialtaat on helppo pitää puhtaana, koska niissä ei ole saumoja. Puhtaanapitoa helpottaa Evermite-pinnoite, joka suojaa allasta tahriintumiselta, naarmuuntumiselta sekä kemikaalien ja kuumuuden aiheuttamilta värjäytymiltä. Evermite-altaan puhdistaminen on helppoa, sillä se kestää hankausta ja hylkii likaa. Altaalla on myös 10 vuoden takuu. 

Roc_peili

Peili avartaa ja on tärkeä käyttöesine

Kylpyhuoneen ja vessan peili ei ole vain käyttöesine, vaan se myös avartaa tilaa ja viimeistelee sisustuksen tyylin. Otsosonin valikoimassa on paljon kylpyhuonepeilejä erilaisiin käyttötarkoituksiin ja mieltymyksiin.

Viimeisintä tekniikkaa kylpyhuoneisiin saa POP-musiikkivalopeilillä, jossa soi halutessasi mielimusiikkisi. Peilissä on sisäänrakennettu kaiutinjärjestelmä sekä Bluetooth-yhteys musiikin kuunteluun. Se on samalla myös valopeili, jossa valonlähteenä toimii kolme LED-valoputkea ja on näin ollen pitkäkestoinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kylppärin tai vessan valaistukseen.

Pyöreäkulmainen ROC-valopeili on helppo yhdistää erityylisiin kylpyhuoneisiin. Valopeilejä on saatavana eri levyisiä, joten peilin voi sijoittaa niin pieniin WC-tiloihin kuin suurempiin kylpyhuoneisiinkin. ROC-valopeilissä on tehokas LED-valo, joka kiertää koko kehystetyn peilin ympäri ja heijastuu etsatun reunakehyksen läpi. Peilin voi asentaa pysty- tai vaaka-asentoon.

Otsosonin valikoimassa on myös muita valopeilejä pyöreästä suorakulmaiseen sekä perinteinen alumiinikehyksinen peili. Voit valita peiliksi myös peilikaapin, joka kätkee sisäänsä paljon tarpeellista säilytystilaa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

allas allaskaappi hahle kylpyhuone kylpyhuonekalusteet otsoson pesuallas