MAINOS

Laatu on tärkein kriteeri, kun valitaan tekijä remonttiin

Talo

Mitä asioita pidetään tärkeinä, kun valitaan tekijä remonttiin? Verkkokyselyyn vastanneiden mielestä laadukas työnjälki ja takuut ovat tärkeimpiä valintakriteerejä, kun taas yrityksen iällä tai koolla on vähiten merkitystä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kun kotona tehtävään remonttiin valitaan sopiva yritys, vaakakupissa painavat monet seikat remontin hintalapusta yrityksen maineeseen. Selvitimme verkkokyselyn avulla, mitä asioita arvostetaan, kun valitaan tekijä remonttiin. Kysely lähetettiin marraskuussa 2016 Suomela.fi-uutiskirjeen tilaajille sähköpostitse. Kyselyyn vastasi 498 henkilöä. 

Työn laadulla ja takuulla on eniten merkitystä

Remonttifirman valinnassa työn laadulla on eniten merkitystä, sillä kyselyyn vastanneista valtaosa (88,8 %) pitää laatua erittäin tärkeänä seikkana. Remonttia suunnitellessa ei haluta ottaa turhia riskejä, sillä reilusti yli puolet kyselyyn vastanneista pitää erittäin tärkeänä sitä, että remonttia tekevällä yrityksellä on työlle takuu sekä vastuuvakuutus vahinkojen varalta. Myös työstä tehtävä kirjallinen sopimus on useimmille todella merkityksellistä.

Raha ei ole ratkaisevin tekijä remonttifirmaa valitessa, mutta toki remontin hinnalla on merkitystä: erittäin tärkeänä sitä pitää alle puolet kyselyyn vastanneista. Remontin lopulliseen hintaan vaikuttaa myös työn osuudesta saatava kotitalousvähennys, ja sitä pidetään yhtä tärkeänä seikkana remonttifirman valinnassa kuin varsinaista remontin hintaa. Suurin piirtein yhtä merkityksellistä on työntekijöiden koulutus tai sertifioitu osaaminen.

Kyselyyn vastanneet ovat lainkuuliaista väkeä, sillä yli puolet pitää erittäin tärkeänä sitä, että yritys maksaa veronsa. Se, että firma hoitaa työntekijöidensä eläkkeet ja vakuutukset on merkityksellistä useimmille kyselyyn vastanneista, erittäin tärkeänä sitä pitää lähes puolet.

Nettisivujen, mainonnan ja työntekijöiden kansalaisuuden suhteen eri linjoilla

Se, että yrityksellä on kotisivut tai että se mainostaa itseään, aiheutti kyselyssä paljon hajontaa. Molempia pidettiin lähinnä hieman tärkeänä. Työntekijöiden kansalaisuudestakin oltiin melko eri mieltä, lähes kolmannes piti sitä vain hieman tärkeänä ja viidennekselle sillä ei ollut yhtään tai kovinkaan paljoa merkitystä. Yrityksestä saadut suositukset on lähes puolelle jokseenkin tärkeä asia.

Iällä, koolla ja liikevaihdolla vähiten merkitystä

Yrityksen iällä on vain hieman merkitystä. Hieman tärkeänä sitä pitää alle puolet kyselyyn vastanneista ja ei kovin tärkeänä hieman yli neljännes. Samoilla linjoilla mennään firman koon ja liikevaihdon kanssa: vain harvoille sillä on kovinkaan paljoa merkitystä. tekijat_kysely

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kotiremontti remontointi remontti


Lisää samasta aiheesta