MAINOS

Lammastilat toimittavat lampaanlihaa suoraan kotiin

Sisustus

Monet lammaskasvattajat myyvät tuoretta, lähiteurastettua lihaa suoraan tilalta varausperiaatteella, mikä varmistaa lihan tuoreuden ja nopean toimituksen. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Suomalaisten lammasrotujen liha on mietoa ja hienosyistä. Karitsanliha ei välttämättä kaipaa mausteeksi muuta kuin suolaa, pippuria ja valkosipulia. Viulusta, paisteista ja kyljyksistä syntyy hauduttamalla helposti aromikas ateria. Karitsanliha toimitetaan tuoreena, paloiteltuna ja pienpakattuna kuluttajaystävälliseen kokoon.

– Suomalaiset alkavat ymmärtää karitsanvalmistuksen salat. Hienoimmat maut irtoavat luun lähellä olevasta lihasta, josta pitkään hauduttamalla saa valtavan hyvää. Ribsit, lapapaistit ja kaulakiekotkin ovat huippuosia, joita esimerkiksi ranskalaisessa keittiössä arvostetaan korkealle, Kristiina Hurmerinta Haapamäen tilalta kertoo. Haapamäen tila Konnevedellä kasvattaa luomutuotettua suomenlammasta.

– Tyttäreni, kokki Pipsa Hurmerinta on suunnittelemassa meille reseptivihkoa, mutta ennen kuin se valmistuu, vinkkaamme kyllä parhaat valmistustavat asiakkaille, Hurmerinta sanoo.

Pääsiäiseksi Haapamäen tila on varannut 60 karitsaa. Pääsiäisen karitsan lihalajitelmien tilaukset pitäisi tehdä viimeistään huhtikuun alkuun mennessä.

Nykyisin tuotteet saa kylmäkuljetuksella kotiovelle sovittuna aikana

– Tilatuottajalle on mullistavaa voida lähettää kotiin tuoretta lihaa vaikka toiselle puolelle maata. Lähiruoka-termi saa toiminnan myötä ihan uuden merkityksen, kun maalla tuotettu lähiruoka tulee nyt yhden yön yli kotiovelle kauemmaskin, Kristiina Hurmerinta kuvailee.

Kun lihan tilaa suoraan maatilalta, voi varmistua sen alkuperästä ja kasvatuksesta. Kotiin toimittavia lammastiloja ovat muun muassa Haapamäen tila, Herrakunnan Lammas, Perkkiön tila ja Satulamäen Kotilammas. Tilat myyvät erikokoisia lihalajitelmia, joiden kilohinnat vaihtelevat 14,90 e – 20 e/kg .

Lisätietoja:

Haapamäen tila: 045 263 0307 tai kristiina.hurmerinta@pp1.inet.fi

www.kotilammas.fi – luomutuotettua suomenlampaan lihaa

www.herrakunnan.fi  – kasvattaa harvinaista kainuunharmasrotua

http://perkkiontila.nettisivu.org – suomenlammaskatraan lisäksi kasvattaa suomalaisia maatiaissikoja

Tuotteet saa Itellan Termo-kylmäkuljetuksella kotiovelle sovittuna aikana.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

karitsanpaisti lampaanliha lampaanviulu lähiruoka