MAINOS

Kodin lämmitysvinkit – lämmitä kotisi oikein

Lämmitys

Miellyttävä sisäilmasto syntyy, kun eri huoneisiin valitaan oikeanlaiset lämmitysratkaisut. Ihanteellisessa yhdistelmässä voi olla esim. radiaattoreita ikkunoiden alla vähentämässä kylmää vetoa, lattialämmitys eteisessä ja märkätiloissa, ja lisäksi pyyhekuivain kylpyhuoneessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kun yhdistelmä on valittu oikein, on asunnon lämpötila sopiva ja sisäilmasto miellyttävä. Tarkasti valitut lämmitysratkaisut antavat toimivan sisälämpötilan ja mukavan sisäilmaston: asumisilmasto on sen vuoksi miellyttävä ja houkuttelee viihtymään. Olipa kyseessä uudisrakennus tai vanhan asunnon korjaus niin kannattaa miettiä, miten eri lämmitysvaihtoehdot toimivat yhdessä. Lämmitysvaihtoehtoja miettiessä tulee ottaa huomioon myös se, montako ihmistä talossa asuu, kuinka paljon aikaa he viettävät kotona ja tuottavatko heidän puuhansa lämpöä tai lämpöhäviötä.

Radiaattoreilla on monia etuja. Yksi tärkeimmistä on niiden erinomainen yhteensopivuus lämpöpumppujen kanssa. Oikein sijoitetut radiaattorit myös estävät ikkunoista tulevan vedon ja antavat samalla pehmeää ja tasaista lämpöä.

Toinen tärkeä seikka on radiaattorien kyky reagoida nopeasti huonelämmön muutoksiin esimerkiksi silloin kun aurinko tai takkatuli lämmittää huoneen, joten ne eivät lämmitä turhaan. Muihin lämmityslaitteisiin verrattuna radiaattorien lämpöhukka on minimaalisen pieni – lämpöä ei mene hukkaan kuten esimerkiksi lattialämmityksessä, jossa lämpöhukka maaperään voi olla jopa kymmenen prosenttia. Radiaattorit myös jäähtyvät erittäin nopeasti.

Purmo Plan Compact on perinteinen paneeliradiaattori, jonka etupaneeli on sileä. Tyypit 10, 20 ja 30 toimitetaan ilman konvektiolamelleja, päätylevyjä tai päälliritilää ja ovat siksi helposti puhdistettavissa.

 Purmo Plan Compact on perinteinen paneeliradiaattori, jonka etupaneeli on sileä. Tyypit 10, 20 ja 30 toimitetaan ilman konvektiolamelleja, päätylevyjä tai päälliritilää ja ovat siksi helposti puhdistettavissa.

Terveellistä lämmitystä kaikkiin koteihin!

Vietämme paljon aikaa sisätiloissa ja hyvinvoinnin kannalta on erittäin tärkeää, että sisäilma on terveellinen ja ilmanvaihto toimiva. Erityisesti allergioista kärsivien henkilöiden on hyvä valita lämmitysratkaisu, joka tarjoaa puhtaamman sisäilman ja vähemmän pölyä. Hygieniasertifioidut radiaattorit eivät kuivata ilmaa ja minimoivat ilmassa kiertävän pölyn määrän.

Vesikiertoiset radiaattorit lämmittävät huoneilman tasaisesti, niiden pintalämpötila pysyy matalana ja pölyn kierto ilmassa vähäisempänä. Radiaattorit tuottavat pehmeää ja mukavaa lämpöä, joka ei kuivata hengitysilmaa ja on lempeä myös hengityselimille.

Hygieniasertifioidussa radiaattorissa on joko sileä etupaneeli tai helposti irrotettavat pellit, joten kaikki osat, nurkat ja kulmat on helppo pyyhkiä. Purmon radiaattoreissa on viisinkertainen pintakäsittely, jonka ansiosta pinnoista tulee todella sileät, ne on helppo puhdistaa ja kestävät tavallisia puhdistusaineita.

Purmo Delta, Purmo Hygiene ja Plan Compact ovat Purmon hygieniasertifioituja radiaattoreita, jotka on tarkoitettu suljettuihin vesikeskuslämmitysjärjestelmiin.

Purmo Delta Laserline on vankkarakenteinen jaeradiaattori. Avoimen rakenteensa ja kestävän pintansa ansiosta se on myös helppo pitää puhtaana. Purmo Delta Laserline valmistetaan erityisellä lasertekniikalla, siksi sen hitsaussaumat ovat lähes näkymättömät ja veden virtaus on sekä hiljaista että tehokasta. Purmo Deltaan voidaan helposti asentaa termostaatti, joka pitää lämpötilan tasaisen miellyttävänä. Hintaesimerkki: malli DL 2 valkoisena, 400×500 mm, noin 183 euroa (alv. 0%, hinta ei sisällä kannakkeita, ilmaruuvia, umpitulppia).

Purmo Hygiene on paneeliradiaattori, jossa ei ole päälliritilää tai päätylevyjä eikä radiaattorin sisällä ole konvektiolamelleja. Radiaattori ei ole aivan yhtä tehokas, mutta koska päälliritilä ja päätylevyt puuttuvat, sen puhdistaminen on taas erittäin helppoa myös sisältä. Purmo Hygienestä on saatavana myös Plan (Ventil) Compact -versio, jossa on täysin sileä etupinta ja sisäänrakennettu venttiililaitteisto. Hinta alkaen 70,30 euroa (alv. 0%, hinta ei sisällä konvektiolevyjä, pääliritilää, päätylevyjä).

Plan Compact on perinteinen paneeliradiaattori, jonka etupaneeli on sileä. Tyypit 10, 20 ja 30 toimitetaan ilman konvektiolamelleja, päätylevyjä tai päälliritilää ja ovat siksi helposti puhdistettavissa. Hinta alkaen 79,60 euroa (alv. 0%).

Purmon design-radiaattorit ovat tehokkaita ja energiaa säästäviä lämmittäjiä. Kos radiaattori on saatavana sekä pysty- että vaakasuuntaisena, useita kokoja ja värejä, mm. ruostumaton versio.

 ↑ Purmon design-radiaattorit ovat tehokkaita ja energiaa säästäviä lämmittäjiä. Kos radiaattori on saatavana sekä pysty- että vaakasuuntaisena, useita kokoja ja värejä, mm. ruostumaton versio.

Design-radiaattorilla tyyliä sisustukseen

Tarkastele huonetta, johon radiaattorin on tarkoitus sijoittaa ja mieti huoneen tyyliä. Millaisia huonekaluja siellä on ja mikä on seinien ja huonekalujen väriskaala? Sopiiko tilaan parhaiten perinteinen radiaattori vai uskallatko valita värikkään seinälle kiinnitettävän mallin? Vai olisiko valintasi kätevästi apupöydän alle sijoitettava radiaattori? Jokaiseen sisustukseen ja tyyliin on olemassa sopiva ratkaisu.

Monet meistä ovat tottuneet ajattelemaan, että radiaattorit eivät ole kovinkaan kauniita ja siksi ne täytyy piilottaa huonekalujen ja suojien taakse. Se taas ei ole lainkaan viisasta lämmön ja tehokkuuden kannalta. Purmo tarjoaa laajan valikoiman jännittäviä ja fiksuja design-radiaattoreita, jotka paitsi näyttävät tyylikkäiltä, ovat myös energiaa säästäviä ja tehokkaita. Saatavana on sekä pysty- että vaakasuuntaisia ja seinään kiinnitettäviä malleja. Jotkut mallit ovat näyttäviä, toiset sulautuvat huomaamattomasti ympäristöönsä.

Faro V -radiaattorissa on muotoiltu etupaneeli korostaa ylöspäin suuntautuvia linjoja ja kaarevat kylkipaneelit antavat sille puhdaslinjaisen, miellyttävän ulkonäön kaikista suunnista. Muotoilun tarkoituksena ei ole vain tuoda sisustukseen korkeutta, vaan myös mahdollistaa sijoittaminen pieneen tilaan. Hinta alkaen 342,60 euroa (alv. 0%).

Kos V -radiaattorissa on sileä etupaneeli, joka antaa tuotteille ajatonta tyylikkyyttä. Kauniisti viimeistelty ritilä ja kaarevat päätylevyt ylläpitävät puhdaslinjaisuutta. Muotoilun tarkoituksena ei ole vain tuoda sisustukseen korkeutta, vaan myös mahdollistaa sijoittaminen pieneen tilaan. Hinta alkaen 335,20 euroa (alv. 0%).

Purmo_FaroVertical_Ral6034

 Anna radiaattorin herättää huomiota ja vallata tila. Valinnassasi auttaa Purmon 72 värin värikartta.

Sisustuksen trendivärit – nyt myös Purmon radiaattoreissa

Vitivalkoinen sisustustyyli saa nyt siirtyä syrjään, kun suunnittelemme hehkuvia värejä seiniin, huonekaluihin ja yksityiskohtiin – kuten radiaattoreihin. Purmon kokoama, RAL-väreistä koostuva, kattava ja tarkkaan harkittu 72 värin kartta auttaa valinnassa.

Radiaattorin värivalintaa voidaan miettiä niin, että siitä tulee värinsä ansiosta huomion keskipiste, tai vaihtoehtoisesti siten, että se sulautuu harmonisesti muun sisustuksen tyyliin ja sävyihin. Musta radiaattori vaaleaa seinää vasten saa aikaan vahvan efektin. Sävy sävyyn maalatut seinät, katto, listat ja niihin yhdenmukaisesti sointuva radiaattori muodostavat taas sisustustyylin, joka on ollut suosittu viimeaikoina.

Värillä voidaan tietysti myös rauhoittaa sisustuksen tunnelmaa vaikka siten, että radiaattoriin valitaan taustaseinää haaleampi väri. Vaihtoehtoisesti esimerkiksi kuviotapetista voidaan valita jokin kuvion kirkkaammista väreistä tuomaan sisustukseen pirteitä sävyjä.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että kaikkien samassa huoneessa olevien radiaattorien kannattaa olla samanvärisiä. Toisaalta valitsemalla yhdelle radiaattorille tarkkaan pohdittu uusi sävy voidaan saada aikaan hieno kokonaisuus.

Värilliset sähkölämmittimet

Purmon öljytäytteiset sähkölämmittimet Yali Parada ja Yali Ramo ovat nyt saatavilla viidessä uudessa, suositussa värisävyssä. Lämmittimiä kysytään nykyään myös muun värisinä kuin valkoisina. Purmo on valinnut viisi uutta väriä, joista varsinkin tummat sävyt RAL 9005 Jet Black, RAL 7030 Stone Grey ja RAL 9006 White Aluminium ovat olleet hyvin kysyttyjä. Ne sopivat erittäin hyvin suomalaiseen sisustukseen muun muassa vapaa-ajan asunnoissa, joissa käytetään tummia sävyjä, kelohonkaa ja vuolukiveä. Nykyaikaiseen sisustukseen taas sopivat hyvin värikkäät RAL 3000 Flame Red ja RAL 4009 Pastel Violet.

Yali Ramossa on houkutteleva, virtaviivainen etupaneeli ohuilla vaakaraidoilla, suorat sivupaneelit ja koristeellinen päällysritilä. Yali Paradassa on täysin sileä etupaneeli. Sekä Yali Ramo että Parada tuovat uusia mahdollisuuksia lämmöllä sisustamiseen, ja niistä tuleekin sisustuksen kauniita yksityiskohtia.

Delta1

 Purmo Delta on vankkarakenteinen jaeradiaattori. Avoimen rakenteensa ja kestävän pintansa ansiosta se on myös helppo pitää puhtaana.

Lämmityksen etäohjaus Touch E3:lla

Etäohjauksella voi vähentää lämmittämisen tarvetta ja ohjata lämmitystä vain tarpeen mukaan ja näin välttää turhaa energiakulutusta. Silloin kun lämpöä tarvitaan sen voi helposti laittaa etänä päälle ennakolta kun esimerkiksi palataan kotiin tai ollaan menossa mökille.

Etäohjaukseen on olemassa Purmo Sähkön ohjain Tempco Touch E3. Kokonaisuuteen tarvitaan Purmon sähkölämmittimet joissa on digitaalinen termostaatti, Tempco Touch E3 ohjain ja mobiili ohjausta varten pitää olla Wifi verkko. Samaan verkkoon saa liitettyä myös muita laitteita esimerkiksi ohjausta ja valvontaa varten. Purmon lämmittimet yhdistetään E3 ohjaimeen ja ohjain taas Wifiin. Seuraavaksi luodaan ilmainen tili mobiilin CleverTouch sovellukseen joka yhdistetään Wifin kautta ohjaimeen ja edelleen lämmittimiin. Koko asunnon lämmitystä voidaan nyt ohjata kerralla tai lämmitin kerrallaan yhdestä paikasta. Näin voidaan kohteen lämmityksen etäohjaus toteuttaa mobiililla.

Viisi lämmitysvinkkiä remontoijalle

Mikä lämmitysjärjestelmä sopisi parhaiten sinun kotiisi? Lämmitysjärjestelmän valintaan vaikuttavat muun muassa lämmitysremontin laajuus, talon lämpöeristys ja budjetti. Muista nämä viisi asiaa, kun olet uusimassa tai parantamassa kotisi lämmitysjärjestelmää.

1. Käyttötarkoitus

Radiaattori ei ole vain lämmityslaite: kylpyhuoneeseen kannattaa asentaa lämmittävä pyyhekuivain, kun taas eteisessä voisi toimia pystysuora radiaattori, jossa on erillinen pyyheteline. Suurien ikkunoiden eteen sopii matala radiaattori tai lattiaan kiinnitetty konvektori.

2. Lämpötilan säätäminen

Lämmityslaitteisiin kannattaa hankkia hyvä ohjausjärjestelmä, sillä huoneen lämpötila, lämmön säteily tai vetoisuus vaikuttavat viihtyisyyteen. Jos on liian kuuma tai kylmä, lämpötilaa halutaan säätää nopeasti. Nykyaikaiset termostaatit pitävät lämpötilan tasaisena ja reagoivat mahdollisiin muutoksiin.

3. Kodikkuus

Takkatuli lisää kodikkuutta talven kylminä iltoina, ja varsinkin varaavat takat lämmittävät pitkään. Radiaattori on samanlainen miellyttävän lämmön lähde, vaikka sen lämpöön ei kiinnitettäisikään erityistä huomiota.

4. Sisustus

Tee lämmitysjärjestelmästä osa sisustusta: Purmon radiaattoreihin voi valita mieleisensä värin 72 vaihtoehdosta. Värin voi valita esimerkiksi niin, että radiaattorista tulee huoneen keskipiste tai siten, että se sulautuu muuhun sisustukseen. Värivaihtoehtojen lisäksi Purmolla on paljon koko- ja mallivaihtoehtoja jokaiseen sisustustyyliin sopivaksi.

5. Terveellinen sisäilma

Hyvä sisäilma ja toimiva ilmanvaihto ovat hyvinvoinnin kannalta tärkeitä asioita. Hygieniasertifioidut radiaattorit eivät kuivata sisäilmaa, ja ne minimoivat ilmassa kiertävän pölyn määrän. Niissä on joko sileä etupaneeli tai helposti irrotettavat pellit, joten kaikki osat on kätevä pyyhkiä. Purmon radiaattoreissa on viisinkertaisen pintakäsittelyn ansiosta todella sileät pinnat, joten ne on helppo puhdistaa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lämmitys Purmo radiaattori Rettig sähkölämmitys sähkölämmitysjärjestelmä