MAINOS

Älykäs lämmityksen etäohjaus mobiilisovelluksella

Lämmitys

Ilmalämpöpumppu voidaan kytkeä päälle tai pois, säätää haluttu lämpötila, muuttaa toimintatilaa tai ilmavirtauksen suuntaa kätevästi mobiilisovelluksella.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verisure ja Panasonic tuovat markkinoille yhdessä helppokäyttöisen ratkaisun, jolla hoituvat lämmityksen etäohjaus, kodin energiankulutuksen valvonta ja energiatehokkuuden parantaminen. Myös kodin turvajärjestelmän voi liittää samaan käyttöliittymään.

Uuden Smart Energy -moduulin avulla Verisure -sovellus toimii Panasonicin ilmalämpöpumpun kaukosäätimenä. Suomenkielisellä mobiilisovelluksella ilmalämpöpumppu voidaan kytkeä päälle tai pois, säätää haluttu lämpötila, muuttaa toimintatilaa tai ilmavirtauksen suuntaa.

“Arviomme mukaan kotitalous voi säästää jopa 10 -15 prosenttia vuotuisista lämmityskustannuksista ratkaisumme avulla. Tämän lisäksi voimme parantaa kodin sisäilmaa ja tuoda siten helpotusta arkeen esimerkiksi allergikoille. Tämä on tärkeä osa älykotiratkaisuamme ja tarjoaa kodeille helppokäyttöisen ja vaivattoman tavan ohjata kodin lämmitystä sekä valvoa kodin energiankulutusta ja säästää lämmityskustannuksissa”, sanoo Verisure Suomen toimitusjohtaja Maria Tevajärvi. Suomi on yksi ensimmäisistä maista, jossa tämä ratkaisu on saatavilla lokakuun alusta alkaen.

Lämmityksen etäohjaus ja turvajärjestelmä samassa ratkaisussa

mobiilohjattu lämmitys -ja viilennysratkaisu

Mobiiliohjattu järjestelmä helppokäyttöinen tapa ohjata kodin lämmitystä sekä valvoa kodin energiankulutusta ja säästää lämmityskustannuksissa.

Lämmityksen ja viilennyksen ohjaus - Verisure mobiilisovellus

Smart Energy -moduulin ja kodin turvajärjestelmän integraation avulla Panasonicin ilmalämpöpumpun toiminta voidaan ohjelmoida muun maussa laskemaan tehoja asukkaiden poissa ollessa ja vastaavasti nostamaan kotiin tultaessa.

Ilmalämpöpumppuun voidaan tulevaisuudessa asettaa myös tapahtumaohjauksia turvajärjestelmän kautta. Ilmalämpöpumppu voidaan ohjelmoida lämmittämään tai viilentämään kodin lämpötilaa automaattisesti, kun turvajärjestelmä kytketään päälle tai pois.

Tulevaisuudessa sovellukseen voidaan lisätä muitakin tietoja esimerkiksi energian hinnat ja säätietoja, jolloin se antaa reaaliaikaisen kuvan kodin energiankulutuksesta ja auttaa säästämään kodin lämmityskustannuksissa.

”Smart Energy -moduulin ja kodin turvajärjestelmän integraation avulla Panasonicin ilmalämpöpumpun toiminta voidaan ohjelmoida muun maussa laskemaan tehoja asukkaiden poissa ollessa ja vastaavasti nostamaan kotiin tultaessa. Yhteistyön ajatuksena on kodin energiatehokkuus”, toteaa Kaukomarkkinat Oy:n toimialajohtaja Kati Manninen.

Näin lämmityksen etäohjaus mobiilisovelluksella toimii

  • Panasonicin VE-, HE- tai NE -sarjan ilmalämpöpumppu liitetään Verisure –järjestelmään Smart Energy –moduulin avulla. Jos kodissa ei ole Verisure –järjestelmää vaaditaan moduulin lisäksi myös VBox Mini, joka kommunikoi Verisure –sovelluksen kanssa. VBox Mini vaatii toimiakseen laajakaistayhteyden.
  • Smart Energy –moduulin asennuksen suorittaa aina valtuutettu ja koulutettu ilmalämpöpumppuasentaja. VBox Minin asiakas aktivoi itse verkossa Verisuren Omat Sivut –palvelusivuston kautta. Smart Energy –moduuli on saatavissa Kaukomarkkinat Oy:n jälleenmyyjien kautta.
  • Verisure –mobiilisovellus toimii ilmalämpöpumpun kaukosäätimenä, jolla voi etäohjata ilmalämpöpumpun toimintoja missä tahansa ja milloin tahansa. Mobiilisovelluksella ilmalämpöpumpun voi kytkeä päälle tai pois, asettaa halutun lämpötilan, muuttaa toimintatilaa tai säätää ilmavirran suuntausta. Verisure –sovellus on ladattavissa iOS, Android sekä Windows 8 –laitteisiin ja se on saatavilla eri kieliversioina myös suomeksi.
  • Jos Panasonicin ilmalämpöpumppu liitetään osaksi Verisure –turvajärjestelmää voidaan ilmalämpöpumpulle asettaa tapahtumaohjauksia esimerkiksi lämpötilan säätö automaattisesti, kun järjestelmä kytketään päälle tai pois. Tai ilmalämpöpumppuun voidaan ajastaa oma räätälöity aikataulu, johon kodin lämpötila mukautuu automaattisesti. (Energiankulutuksen hallinta ja tapahtumaohjaukset ovat saatavilla vuoden 2015 alkupuolella.)

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ilmalämpöpumppu lämmityksen etäohjaus turvajärjestelmä viilennys