MAINOS

Aurinkosähkön, sähkölämmityksen ja puulämmityksen yhdistelmä toimii

Lämmitys

Pientalon lämmittäminen suoran sähkölämmityksen, aurinkosähkön, puun polton ja automaation yhdistelmällä on säästänyt hyvin lämmitysenergiaa. Katso kuinka sähköä säästyi!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Uusien tekniikoiden kuten kodin automaation, aurinkosähköjärjestelmien ja tarkemman energianmittauksen tuleminen on tuonut uusia mahdollisuuksia. Kehitys on ollut viimeaikoina nopeaa myös pientalojen kohdalla. Yhdistämällä aurinkosähköjärjestelmä, kodin automaatio ja sähkölämmitys saadaan tehokas energiaratkaisu uuteen kotiin.

Esimerkkitalossa energiaa kului eniten kotitaloussähköön

Riihimäeltä löytyy oivallinen esimerkki siitä, mikä tulevaisuudessa on laajamittaisestikin mahdollista ja vieläpä hyvin todennäköistä. 123 m2 vuonna 2009 rakennettu talo on toteutettu suoralla sähkölämmityksellä. Sauna- ja pesutiloissa on lattialämmitys, muissa tiloissa tarvittava lisälämmitys on totutettu sähköpattereilla.

Kun tarkastellaan kyseisen kohteen vuotuista energiankulutusta, näemme selvästi mihin ollaan menossa. Kotitaloussähkö muodostaa valtaosan rakennuksen sähköenergiakulutuksesta. Lämmin käyttövesi tulee seuraavana, jäähdytysenergian tarve kolmantena ja vasta viimeisenä sähkölämmitys.

Asunnon takkaa hyödyntämällä kylminä ajankohtina voidaan osa sähköenergian ostotarpeesta leikata pois talvipakkasilla. Puuta esimerkkiasunnossa käytetään noin 3 pm3. Keskeisenä asiana on puun oikea käyttö eli se milloin ja miten sitä käytetään.

Sähköenergiakulutuksen huippu aiemmasta poiketen kesällä

Esimerkin mukaisessa uudessa rakennuksessa rakennuksen sähköenergiakulutuksen huippu osuukin nyt aiemmasta poiketen kesäajalle. Tämä on erinomainen asia, ajatellen aurinkosähkön käyttöä. On tärkeää huomioida, että huippukulutus johtuu ensisijaisesti jäähdytyksen tarvitsemasta energiasta. Voidaan olla varmoja, että silloin, kun aurinkosähköä tuotetaan eniten, on myös kulutustarve suurimmillaan.

Lisäksi tällä tavoin toteutettuun rakennukseen nykyaikainen sähköinen talotekniikka – automaatio – soveltuu erinomaisesti ja varmistaa samalla sen, että energian käyttö, osto ja oma tuotanto palvelevat asukasta mahdollisimman hyvin.

 

Lähde: Sähköfoorumi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aurinkosähkö energian säästö puulämmitys taloautomaatio