MAINOS

Energiatehokkuus kasvattaa kiinteistön arvoa

Lämmitys

Energiatehokkuuden parantaminen voi selvityksen mukaan nostaa kiinteistön arvoa jopa 7 prosenttia. Oikeilla toimenpiteillä kiinteistön tekninen kunto paranee, ylläpitokustannukset laskevat, käyttäjät viihtyvät ja kiinteistön arvo nousee.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kiinteistöjen ylläpitokustannuksista noin 40 prosenttia kuluu lämmitykseen sekä veden ja sähkön kulutukseen. Energiatehokkuutta parantavilla toimenpiteillä voidaan keventää energialaskua. Tuoreen selvityksen mukaan samojen toimenpiteiden ansiosta myös kiinteistön arvo nousee.

Selvityksessä laskettiin energiatehokkuutta parantavien toimenpiteiden vaikutuksia kiinteistön arvoon mallikiinteistön avulla. Esimerkkikiinteistönä oli 10 000 m2 -kokoinen toimistokiinteistö, jolle oli asetettu 8 prosentin keskimääräinen tuottovaatimus. Puolueettoman selvityksen teki kiinteistöjen arvonmääritykseen erikoistunut Kiinteistötaito Peltola & Co Oy.

– Selvitys perustuu kiinteistöarvioinnissa käyttämäämme kassavirtalaskelmaan, jossa kiinteistölle asetettiin keskiarvonmukainen tuottovaatimus huomioiden kiinteistön vuokratuotot ja normaalit ylläpitokulut, täsmentää lIkka Haukka Kiinteistötaito Peltola & Co Oy:stä.

Laskelman mukaan kiinteistön arvo nousee 5 – 7 prosenttia, jos energialasku laskee viidenneksellä ja energiatehokkuutta parannetaan.

– Energiatehokkuus edellyttää ammattimaista ylläpitoa ja investointeja. Näitä toimenpiteitä ei saa nähdä vain ylläpitokuluina vaan investointeina, jotka lisäävät kiinteistön tuottoa ja arvoa. Kun yhdistetään uusi tekniikka ja energiatehokas ylläpito, voidaan saada aikaan jopa 20 prosentin säästö energiakulutuksessa, kertoo yksikönpäällikkö Isto Hietanen Siemensiltä.

– Toimivat tilat, vuokralaisten viihtyminen ja kilpailukykyiset käyttökustannukset luovat kiinteistösijoittajalle varmat tuottonäkymät. Kulujen karsinta vain henkilösidonnaisista asioista laskee asiakastyytyväisyyttä. Parantamalla energiatehokkuutta pystymme sen sijaan laskemaan kuluja ja turvaamaan kiinteistöhuollon riittävän läsnäolon, toteaa Corbelin toimitusjohtaja Harri Oesch.

– Selvitys vahvistaa, että suunnitelmallinen, ekotehokas kiinteistöhuolto on merkittävää myös kiinteistönomistajan kannalta, toteaa liiketoimintajohtaja Timo Kankaanranta Lassila & Tikanojalta.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

asunnon hinta asuntojen hinta energia energian säästö energiankulutus energiansäästö kiinteistö kiinteistövero