Kävimme Arkkitehtitoimisto Apsis Oy:ssä. He tekevät 3D-mallinnukset julkisivuista ja sisätiloista. Tämä on erittäin hyvä lisä suunnitteluumme. Vaikka sisätiloissa meillä alkaakin olla jo viimein seinien paikat kohdillaan niin silti on vielä paljon yksityiskohtia päättämättä. Nyt saamme niiden päätösten teon avuksi 3D-mallinnokset. Lisäksi tietty julkisivut ovat vielä suunnittelematta, tai onhan meillä ideoita niiden suhteen mutta nyt saamme ”kättä pidempää” niiden osalta.

Ensimmäisenä saamme kaakkoon päin olevan julkisivun varjoanalyysin miten aurinko osuu seinällä juhannusaattona. Todennäköisesti aurinkopaneelit tulevat ko. seinälle. Varjoanalyysi vakuutti, että ko. paikka sopii meille todella hyvin.

Akustointituotteita

Viikolla käytiin myös Akustointituotteita myyvän Ecophon (www.ecophon.fi) juttusilla, tapasimme heidän suunnittelijansa, joka kertoi heidän tuotteistaan ja tekee meille alustavan ehdotuksen akustoinnista. Tuote-esittelystä jäi todella hyvä fiilis. Heidän kanssaan saamme todennäköisesti ratkaistua akustoinnin. Suunnittelija totesi saman asian kuin kaikki muutkin kenen kanssa olemme asiasta keskustelleet. Eli meille tuleva isohko ja varsinkin korkeahko (n.8m) aulatila on haastava akustoitava mutta oli varma, että se saadaan kuntoon. Olemme alusta asti tienneet, että se on haastava ja todella kyseiseen aulatilaan on pakko käyttää akustointiin tarkoitettuja tuotteita. Odotamme innolla suunnittelijan ehdotuksia.

Ensi viikolla tulee Uponorin kaverit asentamaan lattialämmitysjärjestelmää

Tämä viikko meni raksalla kun muurasimme lecaharkoista väliseinien paikat. Leikkasimme lecaharkosta n.15cm korkeita paloja. Nyt ne ovat lopullisesti paikoillaan. Siinäkin oli yksi mielenkiintoinen dilemma… Yläkerran TV-huoneen seinistä on tarkoitus tehdä tuplaseinät paremman äänieristyksen takia. Nyt kun muurasimme lecaharkosta ko. huoneenkin seinän paikat, niin mietimme, kumman seinän kohdalle se on parempi muurata? No päädyimme muutaman hetken mietittyämme muuraamaan ko. seinän ulomman seinän kohdalle…

 

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.