Lietso asennetaan mökin etelänpuoleiselle seinälle. Laite pitää sisällään kaiken tarvittavan ja toimii täysin itsenäisesti ja automaattisesti. Sisälle johdetaan vain ilmakanava ja haluttaessa ohjauskytkimen johto.

Seitsemän vuoden kehitystyön jälkeen Kauppahuone Lampila on saanut Lietson valmiiksi ja käynnistänyt niiden tuotannon. Laite muodostuu keräimestä, jossa auringon energia lämmittää ilmaa, sähköä tuottavasta aurinkopaneelista sekä puhaltimesta, joka siirtää lämmenneen ilman kohteeseensa.

Lietso-malliston aurinkoa keräävä pinta-ala on noin 1 – 2 m2 ja kerätystä säteilytehosta yli puolet saadaan siirrettyä lämmitettävään tilaan. Lämmitys ja tehokas tuuletus poistaa kosteuden. Lietso puhaltaa ilmaa parhaimmillaan 180 m3 tunnissa, vastapaineesta riippuen.

Kesämökkien, ulkorakennusten ja varastojen lisäksi Lietso sopii hyvin esimerkiksi talviteloilla olevien veneiden ja asuntovaunujen kuivana pitämiseen, autotallien tuuletukseen, polttopuiden kuivatukseen ja erilaisten ulkotiloissa olevien kojekaappien ja vastaavien toimivuuden varmistamiseen.

Välikausina Lietso soveltuu myös asuintilojen lämmittämiseen. Sisään puhallettava ilma lämpiää jopa 30 – 40 astetta, kun ilmamäärä säädetään sopivaksi. Toimintaa voidaan ohjata myös huonetermostaatin avulla.

Lietso on suomalainen tuote ja niiden valmistaminen tukee Suomen työllisyyttä ja elinkeinoelämää. Lietsolle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton avainlipputunnus.

Tarkempaa tietoa Lietsoista on osoitteessa: www.lietso.fi