Tämä siis aiemmin alkaneen lumipalloefektin yksi päätös, joka tietysti ei helpottanut projektin etenemistä.

Ja lumipalloa aletaan ”sulattaa” sisustussuunnittelijamme kanssa, joka siis tässä vaiheessa hyppää ”100km tuntivauhdilla” myös arkkitehdin toimeen. Meillä oli jotain ihmeen tuuria, sillä vastaava mestarimme suostuu hoitamaan pääsuunnittelijan hommat. Tuntuu siltä, että saatiin siis katastrofaaliselta tuntuva tilanne paikattua suhteellisen nopeasti ja kivuttomasti.

Ensimmäiset EPS-valuharkkotarjoukset tulevat

Arwo kivitalojen toiminta vakuuttaa meidät, todella nopeaa ja hyvää palvelua. Myös rakennesuunnittelija löytyisi heidän kauttaan. Ja Arwo-kivitalojen edustaja tarjoaa meille Wilma-ikkunoita. Wilma-ikkunat käyttävät Rehaun tuotteita, joilla on todella hyvät U-arvot. Jo lähes varma ikkunavalinta Klas1 saa kilpailijan…
Valitsemamme sähkösuunnittelija on niin keskittynyt EIB-väyläpohjaisiin sähkösuunnitelmiin, että Hän ilmoittaa, että ei lähde opiskelemaan kokonaan uutta tuotetta. Käännymme Soliton puoleen uuden Vantagen tuntevan sähkösuunnittelijan löytämiseksi. Ja sehän löytyy Soliton ”verkostosta”.
Arkkitehtimme alkaa muokata rakennuksen mittoja uusien harkkomittojen mukaan ”jaollisiksi”, tämä on iso ”jumppa”. mm. ulkomitat, ikkunoiden paikat/koot muuttuvat hieman. Tässä vaiheessa kuvat liikkuvat ja mietittävää riittää lähes joka ilta kun esim. ikkunoiden kokoja ja paikkoja hiotaan kuntoon. Tämä osoittautuu todella tarpeelliseksi vaiheeksi kun lähes kaikkien ikkunoiden ja ovien kokoja ja paikkoja ”joutui” miettimään vielä kerran.
Loppukuusta rakennesuunnittelijalta tulee ensimmäinen versio paalukartasta. Tämä on todella alustava versio ja tehty ihan eri perustustavan mukaan kuin mihin lopulta päädymme… Arkkitehtimme ilmoittaa, että ensimmäiset lupakuvat alkavat valmistumaan.
EPS-harkkotoimittaja
www.arwokivitalot.fi

 

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.

Villa Unelman tarina jatkuu, lue lisää alla olevista linkeistä!