Automix 20

Kotimaisen Automixin säätimet pitävät kodin sisälämpötilan halutulla tasolla ulkolämpötilan muutoksista huolimatta. Rahallista säästöä syntyy, kun lämmitykseen tarvitaan vähemmän energiaa. Huonelämpötilan alentaminen yhdelläkin asteella vähentää energiankulutusta 5 %.

Kun pientalon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään liitetään automaattinen säädin, saadaan tasainen ja energiaa säästävä lämmitys. Säätimen anturit reagoivat sisä- tai ulkolämpötilan muutoksiin, joiden mukaan lämmitysverkon veden lämpötila tarvittaessa muuttuu. Näin huoneissa pysyy halutunlainen sopiva ja  mukava lämpötila.

Miellyttävän sisälämpötilan ylläpitämisen lisäksi automaattinen säätöjärjestelmä tuo pientaloasujalle selvää säästöä. Lämmityslasku pienenee, kun patteritermostaatteja tarkempi säätöjärjestelmä tunnistaa vaikkapa lämmenneen ilman ja alentaa kiertoveden lämpötilaa, tai kun huonelämpötilaa alennetaan pysyvästi asteella tai parilla. Säätimen hinta maksaa itsensä takaisin jo ensimmäisen vuoden aikana säästyneinä polttoainekustannuksina.

Automixin säätimet ovat helppokäyttöisiä ja luotettavia. Kotimaisilla säätimillä on markkinoiden pisin viiden vuoden takuu. Ne voi asentaa kätevästi itse: säätömoottori liitetään lämmityskattilan sekoitusventtiiliin, anturit viedään mittauspaikkoihin ja kiinnitetään pikaliittimillä. Lopuksi pistoke yhdistetään sähköpistorasiaan. Kaikissa malleissa on otettu huomioon lattia- ja patterilämmityksen erilaiset tarpeet. Näin putkiin ei pääse liian kuumaa vettä ja usein kylmän tuntuiset kivilattiatkin pysyvät miellyttävän lämpöisinä.

Asennuksen jälkeen kattilahuoneessa ei tarvitse käydä, mutta haluttaessa säädintä voi ohjata lisävarusteena saatavalla huoneistoyksiköllä. Säätimen voi ohjelmoida myös laskemaan huonelämpötilaa yöksi tai pidemmän poissaolon ajaksi.

Lisätietoja Automix, 010 7340 700, www.automix.fi.