Kävimme Enerventillä keskustelemassa passiivitalosta. Suunnitelmamme saivat hyviä vaihtoehtoja ammattilaisilta. Tosin hekin olivat sitä mieltä, että passiivitalo ja lattialämmitys eivät kuulu samaan osoitteeseen. Onneksi tähän taitaa löytyä sittenkin suorastaan nerokas ratkaisu

Yhdeksi talomme kantavaksi ”teemaksi” alkaa hahmottua ”Asumismukava passiivitalo”

Lähes joka suusta tulee ensimmäiseksi sama juttu: ”ei passiivitalossa voi olla kivilattiaa”. Meidän mielestämme moderniin taloon kuuluu laattalattioita ja ne ovat pakko lämmittää, tosin meidän talon lattianlämmityksessä kiertävän veden lämpötilan ei tarvitse olla 27 astetta.

Yksi parhaista ideoista syntyy, käytetään aurinkoenergiaa talon jäähdytykseen kesällä. Se vain kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta

Työmaapäällikön kanssa käytiin Oulussa tapaamassa Arwo-kivitalon Esko Taavitsaista sekä rakennesuunnittelijaamme. Antoisa reissu ja matkalla oli hyvin aikaa taas käydä suunnitelmia läpi ja pohtia vakaviakin

Käytiin kameran kanssa taas tontilla ja johan alkaa olee valmista mutta miksi ihmeessä juuri meidän tontilla ajoväylän kohdalla on kunnallistekniikkaa.

Työmaapäällikkömme alkaa tutustua passiivitalon vaatimuksiin todenteolla.

Arkkitehtikuvat ovat siinä vaiheessa, että rakennesuunnittelu voi alkaa. Arkkitehtikuvia muutellaan sitä mukaan kun rakennesuunnittelu etenee. Tämä ”jumppa” olisi pitänyt tehdä jo alkuvuodesta, niin kauan siinä tuntuu menevän ja ”valmista” ei näytä tulevan.

Tämä siis kuuluu samaan ”lumipallon sulatteluoperaatioon” (ks. aikaisemmat kuukaudet), joka osoittautuu paljon isommaksi projektiksi kuin ikinä aavistelimmekaan.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.

Villa Unelman tarina jatkuu, lue lisää alla olevista linkeistä!