Viisihenkinen, energian säästöön vakavasti suhtautuva sipoolaisperhe asennutti syksyllä vuonna 2003 valmistuneeseen 180-neliöiseen puurakenteiseen omakotitaloonsa kaksi aurinkokeräintä ja savukaasukierukan.

– Sähkölämmitteisiin taloihin tarkoitettuja energiansäästösovellutuksia on tarjolla kovin vähän. Lähdimme etsimään tällaista vaihtoehtoa, sillä uskomme sähköenergian hinnan nousevan tulevaisuudessakin. Hintaa tulee nostamaan myös, mikäli talon energiankulutus kytketään kiinteistöveroon. Olimme jo aiemmin hankkineet taloomme ilmalämpöpumput, jotka ovat kyllä tuoneet säästöjä, mutta uskomme tämän ratkaisun säästävän energiaa vielä enemmän. Energiankulutuksemme on noin 17 000 kilowattituntia vuodessa, eli suhteellisen matala, mutta tavoitteenamme on saada vielä muutama tuhat kilowattia pois. Arviolta 8 000 kWh talomme energiankulutuksesta menee ilmastoinnista hukkaan kuluvan lämmön korvaamiseen, Päivi Karvinen toteaa.

Päivi Karvinen ja Peter Oljemark
Järkevää energiankäyttöä. Päivi Karvisen ja Peter Oljemarkin talossa ei tuhlata energiaa. – Tuntuu, että missä vain omakotiasujat kohtaavat, puhe kääntyy aina lämmitysratkaisuihin!