Oli aivan täydellinen ilta ja ei aamupalassakaan ollut valittamista…Kämpistä lähdettyämme ehdimme vielä valoisan aikaan raksalle viimeistä 7 kattopeltiä laittamaan. Se olikin yksi viheliäimmistä duuneista raksalla tähän asti. Vettä tuli ja tuulenpuuskat tuntuivat kovilta yli 9 metrin peltejä siirrellessä. Mutta pellit saatiin paikoilleen ja katolle ei palata ainakaan tänä vuonna.

Lauantaina käytiin purkamassa telineet talon reunustalta ja siirrettiin ne sisätiloihin. Samalla käytiin napsimassa muutama maisemakuva talosta.

Sunnuntaina leikeltiin yläpohjan eristelevyistä pontteja pois. Jännän tuoksuista puuhaa, tuoksu oli kissanpissaa muistuttava… Samalla vähän suunniteltiin miten asentaminen käytännössä tapahtuisi. Harmillisesti olimme saaneet vähän väärää tietoa eristelevytoimittajalta, josta aiheutuu meille ylimääräistä askaretta eristelevyjen asentamisessa.

Työmaapäällikkökin kävi raksalla ja taas ihmeteltiin ikkunoiden asentamista.

Passiivitaloissahan ikkuna tulee asentaa mahdollisimman ulos niin, ettei esim. kylmäsiltoja pääse muodostumaan. Siinä porukalla ihmetellessä syntyi todella hyvältä kuulostava ratkaisu! Yksi ongelmistahan EPS-valuharkkotalossa on se, että ikkunat olisi paras asentaa EPS:sän päälle ja isoimmat ikkunat painavat n. 300kg, joten meitä on kovin askarruttanut ko. paino EPS:sän päälle. Kun (lue jos) idea on toimiva, niin varmasti kerromme siitä vielä lisää. Täytyy vielä kysellä, josko joku osaisi kommentoida sitä. Samalla pääsimme taas Teron ”lempiaiheeseen” eli kaikki sanovat, että ”kyllähän me ollaan passiivitaloja tehty ja oltu niissä mukana”. Mutta sitten kun aletaan kysellä tarkemmin niin todelliset vastaukset antavat odottaa itseään…

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.