Lisäksi vähitellen meillä alkaa olla kaikki perusasiat kunnossa. Eli aurinkokeräimet, varaarat, pellettitakka, IV-kone jne. Pakko mainita on tässä y-energian vankka ammattitaito ympäristöenergian hyödyntämisessä. Eilen viimeksi mietittiin, että mistä Me löydettiinkin ko. kaveri – päädyttiin siihen, että vaikka emme olekaan palkanneet projektiimme kaikissa muissa Suomen passiivitaloprojekteissa olevia ammattilaisia niin silti projektissamme alkaa olla rautaiset ammattilaiset mukana. Ko. yhteistyökumppanit ovat löytyneet matkan varrelta enemmän tai vähemmän ”vahingossa”.

Vielä on monia juttuja tietysti vaiheessa mutta ne ovat lähinnä detaljeja, jotka nekin hahmottuvat aikanaan.

Onneksi on tulossa lisää seminaareja ja messuja, jotta viimeistelykin onnistuu mallikkaasti. Ne jotka ovat alusta asti seuranneet blogiamme muistavat varmasti kun alussa olimme lievästi sanottuina pettyneitä rakentamisalan vanhanaikaisuuteen, niin silloin tekemämme päätös myöhäistää tekniikan osalta päätöksiä on osoittautunut todella oikeaksi valinnaksi. Nyt on löytynyt pikkuhiljaa kumppaneita keiden kanssa olemme tekemässä sellaista taloa mihin alusta asti olemme pyrkineet. Alussa turhautumisen tunteet olivat pinnassa kun mistään ei löytynyt sopivia ratkaisuita.

Tietysti tämä passiivitaloidea on herättänyt mielenkiintoa yrityksissä ja sitä kautta olemme saaneet hyviä ideoita ja yhteistyökumppaneita. Kovan työn takana asiat ovat olleet mutta sinnikkyydellä saa paljon aikaiseksi. Ja sen takia voisi olla muille passiivitaloa tai nykypäivänä jopa plus energiataloa suunnitteleville rohkaisevaa saada ideoita meidän ”rakennustapasapluunasta”, joka tähtää rakenteiden osalta pitkäikäisyyteen ja tekniikan osalta tulevaisuuteen.

Huvittava yksityiskohta pisti korvaan kun katselimme Joka kodin asuntomarkkinoita ja siinä remonttireiska kävi läpi Enerventin edustajan kanssa passiivitalon ilmanvaihtoa. Reiska siinä sujuvasti käytti passiivitalojen vaipasta sanontaa ”termospullo” . Edelleen te, jotka olette seuranneet blogiamme, niin muistanette, että me aloimme puhua termospullosta jo viime kesänä. Kyllähän tässä projektin edetessä on käynyt selväksi miten pienet piirit pyörivät passiivitalorakentamisen ympärillä mutta silti… Ei sikäli, että mekään olisimme keksineet ko. slogania .
 

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.