Mobair 2100 –lämmönsiirtopuhallin levittää takan ja ilmalämpöpumpun lämpöä huoneesta toiseen. Näin ennen kylmät huoneet lämpenevät edullisesti. Kesällä laite siirtää lämpöpumpun jäähdyttämää ilmaa esimerkiksi makuuhuoneisiin.

Laite on helppo sijoittaa esimerkiksi oven yläpuolelle. Koneikko mahtuu normaalin väliseinän sisään, joten näkyviin jää vain säleiköt. Jäähdytyskäytössä paras hyöty saavutetaan kun ilman virtaus on huoneesta poispäin. Mikäli väliovea ei pidetä auki käytetään erillistä virtaussäleikköä.


Oven yläpuolelle tehdään aukko 750×200. Aukon voi tehdä muuallekkin kuin oven yläpuolelle, mutta mielellään seinän yläosaan.
 


Sähkösyöttö voidaan tuoda esim. nykyisestä kytkentärasiasta. Johto syötetään seinärakenteen sisässä puhaltimille.
 


Läpivientikanavan ja seinärakenteen väli tiivistetään. Seinärakenteen ja kanavan välissä on värinänvaimennuskumi. Tässä asennuksessa on käytetty tyristorisäädintä, makuuhuoneasennuksessa käytetään jännitemuuntajaa alhaisemman äänitason vuoksi.


Säleiköt kiinnitetään paikoilleen jolloin asennus on valmis. Säleikkö siten, että ilmavirtaus on kattoon päin. Mikäli väliovea ei pidetä auki, tulee väliseinään tai oveen asentaa virtaussäleikkö. Ilmavirtaussuunta tässä tapauksessa keittiöstä poispäin jolloin ylilämpö siirtyy eteiseen ja keittiö viilenee.

Laitteen mitat ovat 800x260x100. Ilmamäärä 100…300m³/h, sähkötehon tarve on 50 W ja äänitaso 27 dBA.

Lisätiedot, valmistus ja markkinointi Mobair, www.mobair.fi.