Yläpohjan eristeistä ei ole tainnut olla täällä vielä sen enempää juttua? Tulossa on siis n.34cm polyuretaanilevyä. Levyt tulevat kattopalkkien väliin, joten palkkien asennuksessa tulee olla todella tarkkana. Levyt tulevat kahteen 17cm kerrokseen niin, että alimmassa levyssä on ponttaus, jolloin saamme yläpohjan todella tiiviiksi. Yritimme eristelevytoimittajalta saada kokonaan kattopalkkien väliin tulevista levyistä pontteja valmiiksi pois tehtaalla mutta se osoittautui mahdottomaksi, vaikkakin jossain vaiheessa sanottiin, että voisi onnistua. No se on suht. pieni ”takaisku”. Yläpohjan eristeet tulevat täysin ilmatiiviisti kiinni talon harkkoihin, joten yläpohjastamme tulee monien mielestä jopa mahdottoman hyvin eristetty :).
Autopihalle on tullut tässä viime aikoina muutamia murskekuormia, jotka naapurin työmies on levitellyt paikoilleen. Pihan korko alkaa jo hahmottua. Edelleen aivan järkyttävä määrä mursketta on mennyt ja tulee vielä menemään. Onneksi olemme saaneet sitä työmailta suht. järkevään hintaan.

Tällä viikolla ”uskaltauduin” vertailemaan suunniteltua budjettia toteutuneisiin laskuihin. Ei näyttänyt yhtään niin pahalta kuin olin pelännyt. Onneksi työmaapäällikkömme on suunnitellut työvaiheita/tapoja niin, että Meidän työmaalla ei ole syntynyt oikeastaan muuta jätettä kuin EPS-palasia. Esim. kaikki ostettu puutavara on vieläkin kierrossa, tällä hetkellä ne ovat telineinä talon sisällä. Budjetti mihin vertasin, on tehty ennen kuin ”innostuimme” passiivitaloideasta. Budjettia toteumaan verratessa huomasin esimerkiksi, että alapohjan ja yläpohjan eristeet, ikkunat, sekä rungon kustannukset pysyvät alkuperäisessä budjetissa. Lisäksi kun vertailimme keväällä pyydettyjä maalämpötarjouksia nyt tulossa olevaan lämmitysjärjestelmään niin voimme siinäkin päästä alle budjetoidun. Lisäksi olimme budjetoineet ”sisustustakkaan” (kiertoilma) sen verran, että saamme sillä hinnalla hienon ja varsinkin Meille sopivan pellettitakan.

Tällä hetkellä suunnitelmissa oleva lämmitysjärjestelmämme automaattipellettitakka aurinkokeräintekniikan rinnalla on saanut pelkkää positiivista palautettu myös blogimme lukijoilta. Vielä kun saamme jotenkin ratkaistua mahdollisen jäähdytystarpeemme, niin olemme taas lähempänä alkuperäisiä suunnitelmiamme.

Pientä takapakkia tuli kun kunnasta tuli ehdoton ei sille, että olisimme voineet vetää maalämmön keruuputkiston tonttimme viereen tulevan ”nyppylän” alle. Nyt joudumme siltä osin miettimään tuloilman lämmityksen/viilennyksen uudestaan. Henkilökohtaisesti jäähdytys olisi mukava saada hoidettua aurinkoenergialla mutta miten hoitaisimme talvella tuloilman esilämmityksen?Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.

Villa Unelman tarina jatkuu, lue lisää alla olevista linkeistä!