Valurautaisessa Jøtul F 373 -mallissa on suuret sivulasit
Valurautaisessa Jøtul F 373 -mallissa on suuret sivulasit, joiden ansiosta tuli näkyy monelta suunnalta. Tulisijaa voidaan kääntää 360 astetta, jos savuputki liitetään tulisijan päältä. Malliiin voi lisätä lasi- tai vuolukivielementtejä ja koristepaneeleja. Pintavaihtoehdot harmaa tai musta maali. Korkeus 1 150 mm, paino 160–200 kg sokkelimateriaalista riippuen. Perushinta 1 590 euroa (sis. alv), kääntölevy erikseen 330 euroa, maahantuoja Jøtul.
Alvaritakkauuni edustaa nykyaikaista kotimaista tulisijasuunnittelua. TakkaCenter.
Kulmaluukullinen, ryhdikäs Alvaritakkauuni edustaa nykyaikaista kotimaista tulisijasuunnittelua, jossa vanha ja uusi kohtaavat. Niukkamuotoinen funkis sopii suomalaiseen, konstailemattomaan kotiin. Uunin paino 1 200 kg, korkeus 1 620 mm, lämmitysala 75 m². Tarvikepaketti alkaen 3 050 euroa. Valmistaja TakkaCenter.
Kulmaan asennettavassa Samulissa on takka ja leivinuuni. Kermansavi.
Kulmaan asennettavassa Samulissa on takka ja leivinuuni. Paino alkaen 1 750 kg, lämmitysala 110 m². Seitsemän laastipinnoitetta, 13 kaakeliväriä. Hinta 4 150 euroa (sis. asennus + rahti). Valmistaja Kermansavi.
Pieni ja kompakti Function-Porta-tulisija painaa vain 570 kg. Nunnanlahden Uuni.
Luonnonmukaista lämmitystä myös tiheään asutuille alueille – vaikka kaupunkiasuntoon – tuo pieni ja kompakti Functio-Porta-tulisija, joka painaa vain 570 kg. Rakenteensa ansiosta se sekä lämmittää nopeasti että myös varaa jo reilun tunnin lämmityksen aikana lämpöä jopa vuorokaudeksi. Hyötylämpö 32 kWh. Hinta (sis. rahti ja asennus) 3 250 euroa (kuvan alustalaatoitus ei sisälly hintaan). Valmistaja Nunnanlahden Uuni.
Designtulisija Sateenkaari. Turun Uunisepät.
Kodin selkeälinjaisena keskipisteenä toimii designtulisija Sateenkaari. Valkeaan slammattuun pintaan on yhdistetty mustanpuhuvaa Nero-luonnonkiveä. Lämmitysala 70–90 m². Korkeus 1 875 mm, paino 2 400 kg. Hinta asennettuna 6 580 euroa. Valmistaja Turun Uunisepät.
Takan ja hellan yhdistelmä. Akseli-takkaleivinuuni ja Ulla-hella. Vuoleri.
Takan ja hellan voi yhdistää. Akseli-takkaleivinuuni ja Ulla-hella säästävät tilaa ja hankintakustannuksia. Jos leivinuunissa polttaa tulta, uuni lämpiää nopeammin kuin pelkän takan lämmöllä. Akseli asennettuna 4 990 euroa + rahti, Ulla asennettuna Akselin ostajalle 1 690 euroa + rahti (pelkkä Ulla 2 090 euroa). Valmistaja Vuoleri.
Kiertoilmatakka STÛV-takkasydämellä. Takkamaailma.
Kiertoilmatakassa ilmansäätö saa aikaan tehokkaan polton, joka nostaa tehoa. Kiertoilmatakka voidaan usein asentaa myös asuntoon, johon perinteisen tulisijan asentaminen on hankalaa. Kiertoilmatakassa ilmansäätö saa aikaan tehokkaan polton, joka nostaa tehoa. Kiertoilmatakka voidaan usein asentaa myös asuntoon, johon perinteisen tulisijan asentaminen on hankalaa. STÛV-takkasydämessä pelkkä lasi ilman kehyksiä – niin sanottu hissilasi – liukuu ylös ja vapauttaa näkymän tulipesään. Kuvan mallissa läpipesä. Takkasydämen hinta 2 600–5 900 euroa. Valmistaja belgialainen STÛV, maahantuonti Takkamaailma.
Pikku-Lassi. Tiileri.
Kuvan Funkkis Pikku-Lassi -takan tiilipinnassa on antiikkilaasti, ja kaakelit ovat luonnonvalkoiset. Satiinikromiluukun ympärillä mosaiikkikaakelit. Luukut voivat olla myös sävyteräksiset tai valurautaiset. Värilaastivaihtoehtoja 13. Hinta ilman asennusta ja rahtia 1 845 euroa. Valmistaja Tiileri.
Kevyt Bryssel-kiertoilmatakka. Lämpömaa.
Kevyet kiertoilmatakat edustavat lämmitystekniikan uutta sukupolvea. Rakenne perustuu metallirakenteiseen takkasydämeen ja erilliseen kuorirakenteeseen. Brysseltakka varaa lämmön osin itseensä, osin huonetilan rakenteisiin. Luukut avautuvat kolmeen suuntaan. Kaksiluukkuinen malli sopii kulmaan. Lämmitysteho 2–12 kW. Sydänosa valurautaa ja keramiikkaa. Hinta asennettuna 3 400 euroa. Valmistaja Dovre Industries, myynti Lämpömaa.
Tulikiviuunin perusajatuksia ovat selkeä muoto ja suorat linjat. Tulikivi.
Selkeä muoto ja suorat linjat ovat Tulikiviuunien uutuusmalliston perusajatuksia. Suuret luukut tuovat lämmön lähelle. Moduloiduilla penkeillä ja hyllyillä saa yksilöllisyyttä. Hinta asennuksineen 5 860 euroa. Valmistaja Tulikivi.

Vuolux-takka toimii myös sähköllä.
Sähkölläkin toimivassa Vuolux-takassa lämpöä luovuttavat sauvavastukset ovat tulipesän sivuilla vuolukiviverhoilun alla. Siksi takka voi olla hyötykäytössä peruslämmön lähteenä myös silloin, kun ei ole aikaa puun käyttöön tai kun kotiväki on poissa. Kevyt, koottuna toimitettava takka ei tarvitse pohjamuurauksia, ja se voidaan asentaa myös puulattialle, jos rakenteet kestävät. Suositushinnat (sis. alv): puulämmitteinen 2 059 euroa, puu- / sähkölämmitteinen 2 230 euroa. Vuolux.
Tehokas puolivaraava valmistakka, Bravo Vuolukisi. Kastor.
Tehokas puolivaraava valmistakka on Bravo Vuolukivi. Pinta varaa lämpöä pitkään. Valmistajan kehittämä O.B.S.-palamisjärjestelmä lämmittää tilan nopeasti. Säädettävä arina ja tuhkalaatikko. Voidaan liittää savupiippuun päältä tai takaa. Nimellisteho 7,5 kW, paino 270 kg. Hinta noin 1 600 euroa. Valmistaja Kastor.
Contura 520T. Nibe.
Contura 520T on Niben uutuus, kiertoilmatakka, joka painaa vain 210 kg. Metalliosat mustat tai harmaat, muuten vuolukiveä. Teho 3–7 kW. Hinta 2 400 euroa (sis.alv + rahti). Valmistaja Nibe.