No, viime viikon päätteeksi luultu valukunnon saavuttaminen jäi kumminkin vähän vaiheeseen ja tiistai-iltana jatkoimme lähinnä ikkunaylityksien tukkimisilla, sekä yleisellä fiilistelyllä. Unohtamatta tietenkään jättää vielä viimeisen silauksen teko työmaapäällikölle. Keskiviikkona tuli ensimmäinen ”vähän” isompi hässäkkä valussa kun yksi harkko poksahti repesi ja kurat tulivat sisään. Onneksi ei taaskaan käynyt pahasti vaan selvittiin säikähdyksellä kun poksahdus rajoittui vain yhteen harkon pätkään.

Torstaina tuli viikon toinen valu ja se menikin sitten taas ihan putkeen. Ja illalla käytiin Finnbuid messuilla pikaisesti. Työmaapäällikkö ehti käydä kuuntelemassa aikaisemmin päivällä muutaman luennon matalaenergiarakentamiseen liittyen sekä samalla pääsi jututtamaan muutamaa asiantuntijaa. Terolla oli niin kiire töissä, ettei millään ehtinyt luennolle ja sekös harmitti. Jotain ideoita tarttui taas, sekä onneksi lattialämmitys ei välttämättä olekaan niin huono asia kuin ”kaikki” ovat toitottaneet. Tosin kokemusta ko. asiasta ei varsinaisesti tunnut löytyvän vaan kokemus sitten sen näyttää.

Perjantain oli taas raksavapaa. Käytiin vuokraamassa muutama leffa ja vietettiin laatuaikaa kaksistaan… Sekös oli pitkästä aikaa taas ihanaa 🙂

Lauantaina mentiin heti aamusta messuille

Muutamia mielenkiintoisia keskusteluita saatiin aikaiseksi osastoilla. Oli taas melkein huvittavaa kun lähes kaikilla osastoilla oli aluksi asenne sen tyylinen, että ”kyllähän Me ollaan passiivitaloissa oltu mukana”. Huvittavaa tähän liittyen oli myös sunnuntain remonttireiskan kommentti ”passiivi TV-talosta tulee Suomen toinen passiivitalo…” Ja kun miettii, että messuilla oli Suomalaisia yrityksiä, jotka ovat pääsääntöisesti kaikki olleet mukana passiivitalohankkeissa ja reiska on ”tekemässä” Suomen toista passiivitaloa niin ilmeisesti Messuilla olleet ovat kaikki olleet mukana monta kertaa Suomen ensimmäisessä ”virallisessa” passiivitalossa. Eikös se ole ainoa selitys???

No joka tapauksessa messuilta saatiin muutamia hyvältä vaikuttavia ”päänavauksia”, joista odotamme kuulevamme lisää.

Sunnuntaina raksalla oli ohjelmassa telineiden kasaamista sekä autokatoksen saattamista ”harkkoharjakorkeuteen”. Ja koska ilma oli hauska niin niin käytiin vähän kävelyllä tulevalla puistotiellä katselemassa miltä VillaUnelmamme näyttää sieltä käsin… Ja mahtavaltahan se näytti myös sieltä päin.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.

Villa Unelman tarina jatkuu, lue lisää alla olevista linkeistä!