21.9.2007
Tonttihakemuksen deadline.

24.10.2007
Viranhaltijan päätöksellä meille on päätetty myydä Lahelanpelto I -asemakaava-alueelta Tuusulan kunnan Etelä-Tuusulan kunnanosassa 11 sijaitseva tontti.

Kivitalojen kontaktointi ja tapaamiskierros

Tässä vaiheessa meillä oli hyvin alustava pohjapiirros. Tapaamiset menivät hyvin ja vakuutuimme siitä, että teemme kivitalon ja lisäksi näytti siltä, että päätyisimme betonivaluharkkoihin. Kontaktoimme ainoastaan yhtä toimittajaa, jolla ei ollut valikoimassa ko. harkkoja. Löysimme mielenkiintoisen vaihtoehdon valuharkoille, talo pienelementeistä. Talon yhtenä vahvuutena oli, että rungon pystytys tapahtuu 3 viikossa, lyhyt toimitusaika, ja hinta oli sen mukainen.

7.11.2007
Tontin saajien infotilaisuus Tuusulan kunnantalolla. Taloautomaatiotoimittajien tarjontaan tutustuminen. Kameran kanssa pellolla 😉

Pankkien kilpailutus

Kävimme kolmessa uudessa pankissa sekä missä olimme jo asiakkaina. Kahdessa pankissa saimme hyvää palvelua ja kahdessa ei niinkään hyvää palvelua, Toinen näistä oli ”oma” pankkimme. Yhden pankkivirkailijan toiminta oli suorastaan pöyristyttävän kamalaa, jouduimme lähtemään ”neuvottelusta” todella kauhistuneella fiiliksellä.

Aloitimme taloautomaatiotoimittajien kontaktoinnin.

Tämä vaihe oli erittäin haasteellinen, sillä tietoa ei löytynyt mitenkään liian helposti. Lisäksi yhteydenottopyyntöihimme ei vastattu…

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista alla olevista linkeistä, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.

Villa Unelman tarina jatkuu, lue lisää alla olevista linkeistä!